BN’er

Ik vond het best een gewaagde uitdaging toen ik ‘m bedacht.

Uitdaging 17: Ontmoet vijf bekende Nederlanders en vertel hen over mijn uitdagingen.

Maar week 16 is nog maar nauwelijks afgerond en ik kan jullie nu al met gepaste trots vertellen, dat het me gelukt is. Natuurlijk helpt het, als je zelf op televisie geweest bent. Gisteren hoorde ik een collega vrijwilliger van Right To Play daarover zeggen, dat de camera dan toch eerder op je gericht is … en dat is een waarheid als een koe. Sinds mijn overweldigende tv-debuut, een paar weken geleden, gaan deuren open, waar ze eerder gesloten bleven, rolt men de loper uit en lijkt het alsof alles een beetje mijn kant opvalt. 😉

 

Vorig jaar nog had ik op vrij onorthodoxe wijze ambassadeurs van Right To Play aangeschreven, of ze alsjeblieft twee minuten van hun tijd wilden vrij maken voor een selfie met een enthousiaste vrijwilliger die 52 uitdaginkjes doet. Natuurlijk werd er vaak niet gereageerd, maar verrassend genoeg ook een aantal keer wel. En zelfs bijzonder enthousiast. Dat leverde bijvoorbeeld één van mijn gaafste ontmoetingen op van vorig jaar met Ben Sonnemans.

Uiteindelijk had ik zelfs het voorrecht om met meer dan vijf ambassadeurs op een selfie te staan: Deborah Gravenstijn (judo), Bram Ronnes (beach volleybal), Ben Sonnemans (judo), Marijn de Vries (wielrennen), Henk Pieterse (basketbal), Churandy Martina (atletiek) en Fatima Moreira de Melo (hockey).

Natuurlijk kwam daar, bij de start van het nieuwe challenge jaar, nog een gave ontmoeting bij. Namelijk die met de founding father en ex-CEO van Right To Play: Johann Olav Koss

2015-11-04 18.34.31

Maar nu heb ik dus ook uitdaging 17 helemaal afgerond. Het zijn niet altijd selfies geworden, maar ik ga ervan uit dat jullie snappen, dat ik daar, als nieuwbakken BN’er niet altijd meer de tijd voor kan nemen ;). Wel heb ik hen vol enthousiasme kunnen vertellen over wat ik doe voor Right To Play en waarom ik het allergrootste deel van mijn vrije tijd daarin steek.

Wie ik dan ontmoet heb? Vooruit hier komen ze en omdat niet elke BN’er dezelfde bekendheid geniet als ik (de zgn. A-status), zal ik vertellen waar je ze van had kunnen kennen:

Bart Veldkamp (Olympisch Kampioen schaatsen)
2015-11-04 19.16.46-2

Loretta Schrijver (RTL presentatrice, o.a. Koffietijd)
IMG_9051

Quincy Trustfull (RTL presentatrice, o.a. Koffietijd)
Unknown.jpeg

Edwin Rutten (Ome Willem, van die film weet je wel)
Edwin Rutten Ome Willem

Imke Schellekens Bartels (Olympische amazone, dressuur)
image-1565248

Pauline de Wilde (RTLZ en Snow Magazine)
0A2O6507

Gijsbregt Brouwer (Langlaufer, Sportcommentator)
c800_gijsbregtbrouwer

Nicolien Sauerbreij (Olympisch kampioen Snowboarden)
Vancouver7

Weer een uitdaging die ik kan afstrepen en waarvoor ik dus een bedrag doneer aan Right To Play, de organisatie die kinderen wereldwijd laat leren door te spelen! Wil je me helpen om nog meer kinderen een kans te geven op een toekomst zoals jij en ik, dan kun je me op verschillende manieren steunen:

Natuurlijk mag je vertellen over mijn uitdagingen en andere mensen wijzen op mijn website: www.52uitdagingen.nl. Of misschien wil jij zelf wel een aantal uitdagingen aangaan om de wereld nóg mooier te maken. Ik help je graag. Maar je mag me natuurlijk ook financieel steunen, dat kan op verschillende manieren. Kijk daarvoor op het tabblad sponsoren boven aan deze website. Alvast bedankt voor je enthousiasme en bijdrage!

groet, Wilco.

 

 

 

19 gedachten over “BN’er

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s