Plog 1 april

Traditioneel hebben juffen en meester het op 1 april zwaar te verduren.

‘Mees, er zit een vlek op je shirt! 1 april!
‘Hey, je veter is los. 1 april!
‘Pas op voor die bananenschil, meester. 1 april!
En natuurlijk … neem eens een slok van je koffie! Arghhh ZOUT … en 1 april!

Dit jaar was het natuurlijk niet anders … of toch?

Unknown

Deze 1 april heb ik op de eerste plaats (samen met mijn collega en partner in crime Sophie) de goudvissen in de teamkamer spontaan van kleur laten veranderen. Normaal zwemmen daar twee oranje vissen in, maar op 1 april waren die plotseling wit! Nico, de conciërge, was direct verdacht en begon meteen oranje te kleuren, toen hij daarop werd aangesproken. Geweldig hoe sommige mensen onbewust mee willen spelen met de grap van een ander.

Diezelfde conciërge had namelijk ook al eerder deze week een goudvis, die bijna het leven liet, een ‘humane’ dood gegeven. Invriezen schijnt voor goudvissen de meest vredige dood te zijn, volgens hem. Hij had ons oranje vriendje dus half levend (nou ja iets minder) ingevroren. Dat concept namen we mee in onze 1 april grap. Van snoeppaprikaatjes had ik twee prachtexemplaren gesneden en deze in bakjes gedaan. Hup de vriezer in … en afwachten maar.

In de klas had ik voor de kinderen eerst een intekenlijst voor de spreekbeurten, die ik eerder die week al had aangekondigd. De data waren nogal ‘krap gepland’ zullen we maar zeggen. Volgens de lijst was de eerste al aan de beurt op maandag 4 april en de laatste een week later. Iedereen bij binnenkomst als een gek inschrijven natuurlijk en toen ik zei dat ze natuurlijk langer de tijd had, wisten ze dat zogenaamd allang en was NIEMAND er echt ingetrapt!

Maar ik had er nog één. Volgende week hebben we een Lekker Fit week. En omdat we die week extra letten op gezond eten en drinken zullen de kinderen vast wel afvallen.  Natuurlijk willen we dat wel kunnen meten. Dat willen we immers in het onderwijs met alles! Maar da’s een andere discussie. Ik gaf aan dat ik graag de lengte en het gewicht van de kinderen wilde weten. Natuurlijk moesten ze wel in hun ondergoed wegen. Dus hup naar het toilet en daar op één vierkante meter lekker klooien met een oude weegschaal en een bordliniaal.

Na een halve dag had ik alle metingen en kon ik ze vertellen dat het 1 april, kikker in je bil, die er niet meer uiuiuiuit wil, was. Natuurlijk waren ze not amused … en … wisten ze dit ook ALLANG!

Verder heb ik de kinderen van groep 5, die ik ’s ochtends naar de gym breng, wijs gemaakt dat ik een nieuwe telefoon heb. Een heuse Ibanaan. De opvolger van de Apple iPhone. Natuurlijk hebben ze er allemaal even mee gebeld.

Wat geen 1 april is in deze blog is de brace van Jelle. Door een ongelukje bij de voetbaltraining kan hij nu 8 weken lang niet voetballen. Voor hem vreselijk, voor zijn ouders iets minder, want dat betekent dat we in ieder geval de komende 8 weken op twee avonden in de week op een normaal tijdstip kunnen avondeten en niet anderhalf uur in de inspirerende voetbalkantine hoeven wachten op het einde van de training.

IMG_9558.jpg
Mijn snoeppaprika visjes ‘levend’ ingevroren

IMG_9557.jpg
Uiteindelijk alle vissen maar samengevoegd

IMG_9566.jpg
Voor bij de vrijdagmiddag borrel

IMG_9554.jpg
Ze wisten het allang hoor, echt!

IMG_9556.jpg
meten = weten

IMG_9555.jpg
De tabellen

IMG_9559.jpg

IMG_9560.jpg
Mijn Ibanaan … ligt makkelijk in de hand.

IMG_9563.jpg
Aan het einde van de dag na alle commotie maar gewoon lekker een tekenles.

IMG_9564.jpg
‘Ik kijk wel blij, maar ben t niet!’

IMG_9565.jpg
Acht weken RUST … (ook voor papa en mama)

groet, Wilco

 

6 gedachten over “Plog 1 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s