Joewtjoeppur©

Ik werd vanmorgen wakker met de geweldige constatering dat het aandeel ‘Wilco Kannekens’ enorm gestegen is. Mijn marktwaarde zal de AEX vandaag weer uit het slop halen en de koers naar de magische 500 punten grens pushen. Elke Euro die ik ooit in mezelf gestoken heb, is een spreekwoordelijke Daalder waard. Alhoewel ik me direct besef dat een Daalder één gulden en vijftig cent (27 Belgische Frank) waard is, dus minder dan een Euro … maar het bekt zo lekker!

Daalder

Waarom dan? Hoor ik jullie denken. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Vanaf vandaag ben ik een heuse Joewtjoeppur©! Iemand die op hét filmkanaal van de (directe) toekomst zijn boodschap verkondigt. ‘Joewtjoeppur©’ is nog geen woord wat je in de Dikke van Dale terugvindt, maar dat zegt niks over het woord, maar alles over het logge medium ‘woordenboek’. Het woord Joewtjoeppur© is verzonnen door mijn zoons en betekent zoveel als: ‘filmster op YouTube’.

Bekende Joewtjoeppurs© zijn bijvoorbeeld Esmée Denters en Enzo Knol. Zij zagen hun marktwaarde in de afgelopen jaren tot ongekende hoogtes stijgen. Ik heb alvast een berichtje gestuurd naar mijn bank, dat ze niet moeten schrikken als ze het Euro-teken voor mijn bankrekening ineens 6 plaatsen naar links moeten opschuiven. Ik heb ze meteen gevraagd hetzelfde te doen met de bankrekeningen van mijn zoons, want zij hebben immers het copyright op het woord Joewtjoeppur©.

Om te laten zien dat ik hier geen onzin uitkraam zal ik jullie doorlinken naar het kanaal waarop ik te bewonderen ben. Klik maar op de foto.Joewtjoeppur

Verder ben ik vanwege al mijn acties ook nog uitgeroepen tot: ‘Vlaardingerrrrr van de week!’ Ik hecht er waarde aan als je de laatste r van Vlaardinger wat stevig aanhoudt. Een beetje zoals de jingle van 3FM ‘Klapperrrrrr van de Week!’ of ‘De wereld draait doorrrrrr’ van Matthijs van Nieuwkerk. Ja ik weet het, dit neigt naar sterallures, maar ik heb nooit echt last gehad van valse bescheidenheid, dus waarom niet!

Het stuk dat deze week in Groot Vlaardingen verscheen, is hieronder te bewonderen.

Groot Vlaardingen

Ik heb het woord ‘onmogelijk’ maar uit mijn Dikke van Dale geschrapt. Want als een Brabander met een onvervalste zachte G het kan schoppen tot ‘Vlaardingerrrr van de week’ en heuse Joewtjoeppur©, dan is de sky the limit. Op naar landelijke bekendheid, wereldwijde erkenning en een heleboel aandacht voor Right To Play, waardoor zij in 2018 2.000.000 kinderen het recht op spel kunnen geven.

groet, Wilco

9 gedachten over “Joewtjoeppur©

  1. Leuk dat filmpje. Dat zegt toch nog meer dan woorden. En zo heb ik je bijna eens in het echt gezien 😉 Een vraagje: ik heb een rubriekje op mijn blog: Meet a passionate wo(man). Heb ik nog maar één keer eerder iets mee gedaan, maar ik blog dan ook nog maar goed vier maanden; Ik vroeg me af of je het leuk zou vinden mocht ik jou als passionate man voorstellen in deze blogrubriek?

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Kom gerust nog eens langs! | Wilco's Charity Challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s