In de stemming?

Wil je alvast oefenen voor 18 maart? Doe dan mee aan de onderstaande poll. Voor uitdaging #13 ben ik namelijk op zoek naar mijn laatste goede doel. Hieronder staat de poll die een week lang open blijft (tot vrijdag 20 maart 22.00 uur). Het doel dat na een week bovenaan staat, zal ik gaan steunen. Onder de poll staat meer informatie over alle verschillende doelen en een link naar hun websites. stemhokje

1. DakarkidsDakarkids zijn veelal weerloze kinderen geboren uit hoop en armoede. De missie van Dakarkids is, dat kinderen niet meer op straat hoeven te bedelen, ze sterk maken, opleiden waardoor zij in hun eigen land kunnen blijven en niet de boot nemen. 2. Regenboogboom; Stichting de Regenboogboom helpt kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma en handicap ontdekken dat zij, op eigen kracht een innerlijk gevoel van veiligheid en vrijheid kunnen scheppen. Ze kunnen daarmee met meer zelfvertrouwen, rust en levenslust hun moeilijke omstandigheden tegemoet treden. 3. Stichting Babyspullen; Elk kindje heeft recht op een goede start. Zij ondersteunen bij de aanschaf van kleding en spulletjes die elke baby nodig heeft. Stichting Babyspullen is gestart vanuit de gedachte dat dat sommige gezinnen de hulp goed kunnen gebruiken wanneer er en kleine op komst is. 4. Stichting Kind en hulphond; Kinderen met een beperking (vooral lichamelijk) krijgen de kans met een door de stichting gezochte en geteste pup de opleiding van “kinderhulphond” te volgen. Zo kunnen ze makkelijker integreren in de maatschappij. 5. My book buddy; My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. Ze richten speciale bibliotheken in, op scholen voor kansarme kinderen in het primair onderwijs. Elk klaslokaal wordt voorzien van een bibliotheekkast die door lokale timmerlieden zijn gemaakt. Deze kast is gevuld met leesboeken op het niveau van de kinderen uit die klas en geschreven in de taal van het betreffende land. 6. Kind & hoop; deze stichting komt op tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. Een cadeautje op de verjaardag, het vieren van een kinderfeestje, trakteren op school, sportkleding om toch te kunnen sporten, is niet voor alle kinderen de gewoonste zaak van de wereld. Er zijn veel dingen die bij ouders erin schieten als ze het financieel zwaar hebben. Kind & hoop vindt dat ook deze kinderen even zorgeloos moeten kunnen spelen en gewoon weer kind moeten kunnen zijn. 7. Stichting TAS; Team Activiteiten Samendoen organiseren allerlei activiteiten voor kinderen en tieners in Heerhugowaard. Disco’s, klassenactiviteiten en kampactiviteiten behoren onder andere tot hun repertoire. De stichting wordt volledig door vrijwilligers gerund en kan financiële steun goed gebruiken. 8. Stichting Red een KindRed een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. We lossen deze belofte in als de kinderen in de dorpen waar we werken een kansrijke toekomst hebben en als we een zinvolle verbinding hebben gelegd tussen Nederlandse sponsoren en kinderen, gezinnen en dorpen in Azië en Afrika. 9. Stichting KinderdroomwensStichting Kinderdroomwens zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar die een ernstig trauma hebben of lijden aan een langdurige of ernstige ziekte. Wat deze stichting zo bijzonder maakt is dat zij kleinschalig werkt. We werken alleen met vrijwilligers, onbezoldigde bestuursleden en een directeur. Zo is de overhead minimaal en kunnen donaties maximaal ten goede komen aan de kinderen en hun gezinnen. 10. Villa PardoesVilla Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. groet, Wilco

8 gedachten over “In de stemming?

  1. Pingback: Ont-moeten! | Wilco's Charity Challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s