Kom gerust nog eens langs!

Aan belangstelling geen gebrek! De afgelopen week is het aantal ‘unieke bezoekers’ en de bijbehorende ‘views’ op mijn website ver’tig’voudigd. Dat had (helaas) helemaal niets te maken met mijn bovenmenselijke prestatie in Flevoland, ook niet met mijn recentelijk vergaarde roem op Joewtjoep, of in de krant en zelfs niet met mijn nieuwe baan. De reden waarom mijn website bedolven werd met bezoekjes (van over de hele wereld) was een simpele poll!

bezoekjes 1  

Ik had al eens eerder een poll uitgezet om de volgers van mijn blogjes te laten kiezen welk andere goede doel ik zou gaan steunen. Dat werd een kijkcijferhit en een zenuwslopende strijd tussen Kidsrights en Plan Nederland. Omdat dat toen zo spannend was en ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen, ben ik beide doelen maar gaan steunen.

Ik had echter met mezelf afgesproken om in het totaal vijf andere goede doelen te gaan steunen. Dus stond er nog één plekje open naast de bovengenoemde organisaties, Unicef en Cliniclowns. Dit keer waren de relatief kleinere organisaties aan de beurt en ik verwachtte daarom niet dezelfde toeloop als de vorige keer.

Maar niets was minder waar. Wat een enorme fanatieke achterban hebben de tien organisaties, die dit keer meededen in de poll. Binnen de kortste keren schoten de staafdiagrammen door mijn beeldscherm. Op FaceBook en Twitter werd er driftig gedeeld en ge(re)tweet. Daar waar ik normaal zo’n veertig tot vijftig vaste bezoeker per dag had die bij elkaar 120 pagina’s bekijken, stonden er plotseling de cijfers van 647 unieke bezoekers op een dag en bijna 6000 (!) views. Niet normaal!

bezoekjes 3bezoekjes 2

Hoewel de poll nog niet voorbij is (op dit moment is er nog ruim vijf uur te gaan), lijkt de winnaar met ruim 18.000 stemmen wel bekend. Ook de nummer twee (15.000 stemmen) staat wel vast. Maar zelfs op de organisatie die op dit moment op de tiende plaats staat kreeg ruim 300 stemmen! Degene die vanavond om 22.00 uur bovenaan staat, ga ik structureel steunen, maar ik heb beloofd, dat ik me ook voor de nummer twee op de één of andere manier ga inzetten. Daar ga ik goed over nadenken en in overleg met die stichting doen.

poll

Ik wil nu alvast al de achterban van al die goede doelen bedanken voor hun inzet! Daarbij spreek ik de hoop uit, dat jullie nog geregeld een kijkje nemen op mijn website. Natuurlijk mogen jullie me ook aanmoedigen via Facebook, als ik me in het zweet fiets voor Right To Play, of een blogje ‘liken’. Ik ga ondertussen afkicken en weer ‘wennen’ aan bezoekersaantallen onder de honderd!

wennen

groet, Wilco

6 gedachten over “Kom gerust nog eens langs!

  1. Waaw, dat meen je. Zo’n cijfers, daar kan een simpele blogger als ik alleen maar van dromen…
    Ik zie dat je er een beetje koortsig van wordt. Volhouden, Wilco, het komt goed 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s