Route door mijn verleden

Eigenlijk had ik mijn eerste provincietocht op zaterdag gepland, maar omdat het vrijdag iets zonniger is dan zaterdag, ga ik morgen al aan mijn eerste grote rit van challenge 19 beginnen. Diegenen die me trouw volgen, weten dat ik in elke provincie van ons land een tocht van minimaal 200 kilometer ga fietsen. Het leek me het meest logisch om met Brabant te beginnen, omdat ik daar immers geboren en (deels) getogen ben.

Brabant

Om deze challenge een beetje spannend en interactief te maken, mag iedereen die goede tips heeft, of leuke plekjes weet dat doorgeven, dan neem ik die op in mijn route. Op deze pagina staan alle tips die ik tot nu toe heb mogen verzamelen. Als je nog leuke tips voor me hebt, laat het me dan weten.

Mijn lieve moeder was de eerste om Brabant te claimen. Ze stelde een ‘melancholische’ tocht door mijn verleden voor. Plaatsen waar ik een band mee heb zijn dus opgenomen in deze route. Hier een kort route overzicht met een kleine toelichting (met dank aan Streetview).

Brabant 225 km

km 0: Moerdijk
Mijn opa (van mijn vaders kant) was sluismeester aan de Roode Vaart. Ik weet niet zeker of het huis, waarin hij samen met mijn oma jarenlang woonde en waar mijn vader ook een deel van zijn jeugd doorbracht, er nog staat, maar het is wel de start van mijn tocht.
Roode Vaart

km 15-30: Breda
Via Zevenbergen en Prinsenbeek (hier heb ik als kleine Wilco nog heel even gewoond), rijd ik naar Breda. In Breda heb ik misschien wel de meeste ‘geschiedenis’ dus fiets ik door verschillende fases van mijn leven. De Haagse Beemden is mijn eerste stop. Daar verhuisden we naar toe toen ik een jaar of tien was. Ik heb eerst op de Katerdonk gewoond en later op mezelf op de Cannaertserf.
KaterdonkCannaerterf Breda
Ik rijd ook even langs mijn oude Middelbare school (Newmancollege) en langs plekken waar ik nog meer heb gewoond. Vervolgens ga ik richting het zuidwesten om langs mijn geboortehuis te rijden op de Haagweg in Princenhage.

km 45: Zundert
Na Breda ga ik in een strakke lijn naar Zundert. Daar woonde ik toen ik nog op de lagere school zat. Eerst aan de Molenstraat, later in de Egelantier. Eén van de eerste huizen op zonne-energie, door m’n vader gebouwd.
Egelantier Zundert

km 80: Tilburg
Vanuit Zundert moet ik even naar het noorden, om niet in België te belanden. Dan rijd ik richting Tilburg. Daar heb ik eerste gestudeerd aan de Sportacademie. Volgens mij staat dat gebouw er ook niet meer, maar ik fiets er wel even langs. Daarna heb ik daar ook nog de Pabo gedaan.

km 95: Esbeek
We hebben vroeger ook nog een blauwe maandag in Poppel gewoond in België. We gingen wel in Nederland naar de lagere school. Naar een klein dorpje vlak over de grens, Esbeek. Ik zat daar in de vijfde en zesde klas.
image-3723723

km 120: Eindhoven
Mijn moeder woont al sinds lange tijd in Eindhoven. Ik heb daar zelf ook nog eventjes op ‘kamers’ gezeten, tussen al het reizen door. Natuurlijk ga ik even snel een bakkie doen bij mijn moeder.

km 155-160: Berlicum en Den Dungen
Hier woont mijn broer(tje) en ik heb zelf ook nog in Den Dungen gewoond. Natuurlijk rijd ik even over de Poeldijkseweg.

km 165: Den Bosch
Ook hier heb ik op verschillende plaatsen gewoond. Ik wil door de Kerkstraat rijden, waar ik in de nok van een oud herenhuis woonde en natuurlijk over de markt.
sint-jan

km 185: Waalwijk
Op de Hoef-Hugo heb ik lesgegeven, een basisschool waar ik warme herinneringen aan heb. Vanuit Waalwijk snel het langste rechte fietspad op dat ik ken; over de Langstraat richting Raamsdonksveer en dan bovenlangs weer terug naar …

km 225: Moerdijk
Als het goed is staat hier mijn auto dan nog en heb ik nog genoeg energie om terug naar huis te rijden.

Je kunt me morgen ‘live’ via Facebook en Runtastic volgen, dat stipje ben ik. Niet denken dat ik het te voet doe, want ik zit op mijn fietsje! Duimen voor een lekker zonnetje en niet te koud weer. Als je wilt, mag je me aanmoedigen of sponsoren natuurlijk ;)!

groet, Wilco

7 gedachten over “Route door mijn verleden

  1. Veel succes, Wilco. Weersverwachting is gunstig, rustig en droog. Ik lees dat je op de Hoef Hugo hebt lesgegeven. Oud-collega uit Hellevoetsluis is daar al enige tijd directeur. Kleine wereld..
    Ik wens je een mooie dag toe! Zelf druk bezig dus of aanmoedigen lukt?

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk dat je mij bent gaan volgen. -Heb je daar eigenlijk wel tijd voor?- Nieuwsgierig als ik ben kom ik direct ook even bij jou blog een kijkje nemen. Wilco, ik vind het zo leuk wat je doet. Zodra ik meer tijd heb kom ik de oudere blogs bij je lezen. Groet, Narda (Beaunino)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s