Bergen verzet je, door elke dag een een kei te verplaatsen

Op 31 oktober 2015 loopt dit jaar vol challenges af. Met nog maar een paar weken te gaan, wordt langzaam aan duidelijk welke opdrachten ik ga halen en welke helaas tot een ‘boete bedrag’ gaan leiden. Zelfs de (stiekem gemaakte en minuscule) aanpassingen, die overigens door de volgers van mijn blogs nauwelijks zijn opgevallen, zorgen er niet voor dat ik een 100% score ga halen. Maar hé, daar gaat het uiteindelijk ook niet. Ik wilde een steentje verleggen en die kiezel is ondertussen een behoorlijke kei of misschien wel berg geworden.

keien

Bij de start van mijn ‘jaar vol uitdagingen’ had ik het idee om tien, misschien wel twintig kinderen in het programma van Right To Play te krijgen. Ik kon toen niet bevroeden dat ik al een paar maanden daarna mijn doelstelling flink naar boven kon aanpassen. Ik verzon een slogan en een pittig streven:

500 kinderen een mooier leven, door ze ’t recht op spel te geven

Met een bedrag van 24 Euro per kind, betekende dat 12.000 Euro ophalen. Ik heb mijn stinkende best gedaan, maar moet met de finish in zicht concluderen, dat die doelstelling te hoog gegrepen was

… of toch niet …

Als de berg niet naar jou toekomt, kun je natuurlijk ook zelf naar de berg gaan. Daarom heb ik besloten om het volgende jaar mijn actie voort te zetten. De laatste weken van dit challenge jaar ga ik daarom gebruiken om na te denken over nieuwe uitdagingen en ik wil jullie, trouwe lezers, vragen om mee te denken.

Wat zijn leuke, spannende, interessante, aandachttrekkende, sportieve, ludieke, sociale, grappige, schier onmogelijke, ontroerende, verrassende en geld generende opdrachten om uit te voeren?

Jullie kunnen tips en ideeën naar me mailen, of het contact formulier gebruiken op mijn website. Ik ben heel erg benieuwd of we samen een geweldige lijst kunnen samenstellen.

Deze week heb ik 152 kilometer (door weer en wind) gefietst, in de badkamer de sifon vervangen, Right To Play spelletjes gespeeld met kinderen die naar het Embassy Festival in Den Haag kwamen, geen alcohol gedronken, iets te weinig de trap genomen, braaf elke dag minimaal twee keer fruit gegeten, één dag helemaal geen vlees gegeten en een half kilootje afgevallen … daardoor mag ik nu 7,30 Euro overmaken.

IMG_5513

groet, Wilco

18 gedachten over “Bergen verzet je, door elke dag een een kei te verplaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s