Onderweg

Het is weer de hoogste tijd voor een beetje actie. Vandaar dat ik besloten heb om morgen (15 juli 2015) uitdaging achtenveertig aan te gaan pakken. Daarin verplicht ik mezelf om een rit van boven de driehonderd kilometer te rijden (op één dag wel te verstaan). Natuurlijk had ik ervoor kunnen kiezen om van thuis uit een rondje te maken, maar daar zit het nadeel aan. De eerste en laatste honderd kilometer gaan eigenlijk allemaal over bekend terrein en dat is niet echt motiverend. Vandaar dat ik besloten heb om mijn eindpunt ergens te leggen vanwaar nog een trein naar huis vertrekt.

Bad Nieuweschans

En dat eindpunt is geworden: Bad Nieuweschans; het meest oostelijke punt van Nederland. Eén keer per uur (om elf minuten voor het hele uur) vertrekt er vanuit Nieuweschans een stoomtrein naar Groningen. In krap vijftig minuten boemel je dan naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Daarna wordt de tocht voortgezet naar de hanzestad Zwolle. Alwaar ik van spoor 3a naar 5a moet rennen om vijf minuten later in de intercity naar Rotterdam Centraal te zitten. De laatste etappe gaat van het mooiste station van Nederland, naar Vlaardingen West. Die tocht duurt precies 15 minuten. Alles bij elkaar reis ik dan drie uur en achtenvijftig minuten met het openbaar vervoer.

trein

Maar voor jullie denken dat dát de challenge is … daarvoor vertrek ik -ruim anderhalf uur voor zonsopkomst- vanuit Vlaardingen in noordelijke richting. Via Den Haag, Leiden, Haarlem, Alkmaar naar Den Oever. Daar rijd ik over de Afsluitdijk richting Leeuwarden, om via Groningen en Winschoten tussen de aardbevingen door uiteindelijk aan te komen in Bad Nieuweschans.

300+ km

En … o ja, dat doe ik op de racefiets! Dus 308 kilometer in, wat zullen we zeggen … twaalf uurtjes (maximaal), voor het goede doel. Als het me lukt, mag ik zeggen dat ik achtentwintig uitdagingen al helemaal gehaald heb. Op weg naar de laatste vierentwintig. Natuurlijk mag je meefietsen. Ik hou wel van wat gezelschap tijdens het sporten. Maar als je liever thuis blijft, mag je me natuurlijk ook aanmoedigen via Facebook en/of sponsoren. 😉

groet, Wilco

15 gedachten over “Onderweg

  1. Ik had graag meegefietst maar we hebben zondag samen al een ritje gemaakt. Ben nog aan het bijkomen. ………Haha! Maar heel veel succes en geniet ervan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s