Statistiek of bijgeloof? Help!

Ik donder wel eens van mijn fiets af. Niet omdat ik daar zin in heb, maar als je zoveel fietskilometers maakt met een snelheid die ligt ‘op het randje van wat menselijkerwijs fysiek mogelijk is’, dan gebeuren dat soort dingen nu eenmaal. Natuurlijk ben ik er niet blij mee dat ik op het asfalt beland, maar gelukkig heb ik het er tot nu toe zonder al teveel ‘erg’ vanaf gebracht, zoals men dat zo fraai zegt in België. Er is echter wel wat opvallends aan de hand. Er zit namelijk een patroon in mijn valpartijen!

fietsongeluk juni 2013 1

Precies twee jaar geleden -eind juni 2013- was ik onderweg naar de verjaardag van mijn nichtje Imme. Met windje mee en een gangetje van 40 kilometer per uur werd ik van links geschept door een auto. Het was volledig mijn schuld. Ik reed op een voor mij onbekende weg en zag door mijn snelheid een onoverzichtelijk kruispunt over het hoofd. Resultaat: fiets in de prak, mijn rug vol glas, knie gezwollen, zijn auto total loss en de schrik in mijn lijf!

fietsongeluk juni 2013 4 fietsongeluk juni 2013 3

Nu heeft mijn nichtje de vervelende eigenschap om ieder jaar rond dezelfde tijd jarig te zijn, dus ook in 2014. Dit keer was het minder lekker weer. Het regende een beetje, de weg was glad. En omdat het precies een jaar na dato was, dacht ik: ik film mijn tochtje naar Berlicum. Natuurlijk was ik zo bezig met mooie plaatjes schieten, dat ik toch weer onderuit ging. Zie hier de video beelden (duur: 1 minuutje)

Vandaag fietste ik naar België om de -verlate- verjaardag van papa te vieren. En ja hoor … tien kilometer voor ik in Beerse aankwam, moest ik op de ‘geweldige’ fietspaden van onze zuiderburen een flinke baksteen ontwijken. Behendig stuurde ik mijn fiets de berm in, die ‘gelukkig’ ook vol lag met stenen. Voor ik het goed en wel in de gaten had, maakte ik mijn traditionele ‘eind juni’ duikeling. Deze keer ging ik behendig over de kop. Gevolgen: mijn knie open, lekke band, gekneusde ribben, geschaafde schouder, mijn nieuwe Tour de France shirt kapot en een deuk in mijn zelfvertrouwen.

2015-06-27 12.12.38 2015-06-27 12.35.35 2015-06-27 13.01.28

Ergo: statistisch gezien is eind juni niet het beste moment om een fietstocht te maken.

Morgen viert mijn nichtje Imme wederom haar verjaardag. En op dit moment weet ik niet zo goed wat ik moet doen:

 • Statistisch gezien is het volledig veilig om morgen op de fiets te gaan; alhoewel ik niet zo goed ben in kans berekenen.
 • Als ik mijn bijgelovige kant raadpleeg, dan is het veiliger om morgen niet in de buurt van mijn fiets te komen.

Dus vraag ik het jullie maar, wat moet ik doen? Je mag zo vaak stemmen als je wilt! 😉

groet, Wilco

P.S. Deze week mag ik 7,36 Euro overmaken naar Right To Play!

21 gedachten over “Statistiek of bijgeloof? Help!

 1. Probeer waarde zoon je zelfvertrouwen , weer terug te krijgen . Door gewoon te herstellen van jou lichamelijke kwaaltjes. Denk aan jou fysieke toestand op dit moment . Je leeftijd , je archilis , jou concentratie , jou spierstijfheid , jou gekwetste knie , jou geblesseerde schouder.
  Zinvol zou zijn , een dag te rusten en de dagen die komen daar profijt uit te halen .

  Geliked door 1 persoon

 2. Gewoon lekker fietsen. Prachtig fietsweer, rustig rijden, genieten van het mooie Brabantse land en eindelijk een streep zetten door bijgelovige gedachten. Succes!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij ben je een echte man en gewoon lekker eigenwijs. Dus ik gok erop, dat je gewoon op de fiets gestapt bent 😉
  Misschien kan je je aanmelden voor een reclame van ‘ff Apeldoorn bellen’. Levert het tenminste nog wat op 😛

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s