Zomaar een gedachte over … spelregels

Het zonnetje schijnt dus waarom niet: ‘Vandaag is de gymles buiten!’

De fietsen in het rek en de tassen tegen het hek. Ik denk nog even aan afspraken maken, maar dat is helemaal niet nodig. De bal gewoon het veld in gooien en sneller dan ik had kunnen voorbereiden zijn de teams gemaakt; jongens tegen de meiden!

spelregels 1

‘Da’s niet eerlijk!’, klinkt het uit het meidenkamp. Jan en Marijn zien de uitdaging, zoeken hun vrouwelijke kant op en stappen vrijwillig over. ‘Zo is het okay’, hoor ik nog.

De wedstrijd is begonnen. Het gaat gelijk op. ‘Hands’ is geen probleem … ‘Gewoon doorspelen’. Als de bal ‘uit’ gaat, mag je gooien als je het eerste bij de bal bent. Bij twijfel over de regels, bepaalt degene die het hardste roept. Keepers wisselen bij een doelpunt tegen. En … o ja, de vrije trappen zijn bij de jongens voor Kamiel en bij de meiden voor Marijn. Dat is nou eenmaal zo.

Lekker schreeuwen, gillen, juichen en ‘Kom op nou!’ roepen bij een flinke misser. Gewoon omdat het erbij hoort. We hebben immers het recht op spel!

spelregels 3

En die spe(el)regels … gemeente Lansingerland … die kun je dan misschien -vandalisme proof- op een drie meter hoog bord zetten, maar we hebben ze echt niet nodig om lol te hebben. Trouwens: ‘Honden kunnen niet lezen!’

spelregels bord

groet, Wilco

12 gedachten over “Zomaar een gedachte over … spelregels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s