Op de plaats … rust (even dan)

Dat was het dan!

Een jaar lang uitdagingen doen voor Right To Play. Tweeënvijftig weken fietsen, lezen, klussen doen, mensen verrassen, selfies maken, bloggen, enzovoorts. Hieronder zie je wat ik wel en niet gehaald heb en zal ik nog een kleine toelichting geven.

Schermafbeelding 2015-11-01 om 08.28.04

52 weken uitdagingen doen betekende onder andere:

 • geen DRUPPEL alcohol drinken. Zelfs geen kersenbonbon, of whiskey saus. Het leidde een enkele keer tot curieuze scènes. In het hotel waar ik verbleef voor mijn laatste provincietochten, had ik een arrangement geboekt met ontbijt en diner. Bij het diner zat een toetje met liquor 43. In een vlaag van verstandsverbijstering zei ik tegen de serveerster: ‘kan ik een ander toetje krijgen, want ik mag geen alcohol’. Haar gezicht sprak boekdelen, maar heb ’t maar niet uitgelegd. Soms is het namelijk een stuk beter om voor idioot aangezien te worden en te zwijgen, dan je mond open te doen en alle twijfel weg te nemen.   
 • minimaal 730 stuks fruit eten (waarvan het overgrote deel bananen) zonder al te grote stoelgang problemen overigens 😉
 • 257 blogjes schrijven, met meer dan 1300 reacties
 • 59,963 bezoekers op mijn website uit heeeeuuuul veeuuul landen

Schermafbeelding 2015-11-01 om 11.14.08

 • dat zo’n beetje één hele koe minder geslacht is, doordat ik elke week een dag geen vlees at
 • meer dan 10.000 kilometer op de racefiets afleggen (dat is ruim 190 kilometer per week)
 • heel veel gave mensen ontmoeten
 • zo’n terabyte aan foto’s en filmpjes maken
 • ruim negentien kilo afvallen (en ook weer 14 aankomen) …
 • bijna zes maanden een achillespees blessure door verkeerde en over enthousiaste looptrainingen
 • taarten maken en uitdelen

2015-10-30 14.47.24

 • meer dan twintigduizend hoogtemeters op de racefiets
 • ontberingen in koud water, op hoge bergen, in de hete zon en stromende regen
 • heel veel van ons mooie land zien
 • twee valpartijen zonder al teveel ‘erg’
 • een leuke baan vinden
 • heel veel mensen uitleggen waarom Right To Play zo’n goed doel is
 • een boom planten (mogelijk gemaakt door de enthousiaste crew van het hoofdkantoor van Right To Play)

2015-11-01 11.30.34

 • veel radio interviews en aandacht in de media
 • liters benzine verrijden
 • een (iets) opgeruimder huis
 • 5 onvoltooide challenges

maar vooral … heel veel aandacht en geld voor Right To Play.

Door alle donateurs en de financiële bijdragen die ik zelf heb geleverd, kunnen op dit moment al meer dan 260 kinderen meedoen in het programma van Right To Play. En dan moeten er nog een aantal ‘voorwaardelijke donaties’ binnenkomen. Kun je nagaan!

Tweehonderdzestig kinderen … Hoe groter het aantal is, des te groter is de kans dat je vergeet hoe groot de impact kan zijn per persoon. Maar geloof me, de impact die het programma van Right To Play op kinderen heeft is immens. Vandaar dat ik besloten heb, om slechts een korte periode ‘rust’ te nemen en vanaf 1 december voluit aan de slag te gaan met 52 nieuwe uitdagingen.

De ideeën voor nieuwe uitdagingen borrelen al op en stromen al binnen. Er is zelfs al een uitdaging die ik ‘op voorhand’ ga halen. Da’s echt wel een heel bijzondere, waarvan ik hoop over een klein weekje al meer te kunnen berichten.

Ik wil iedereen die me gesteund heeft en mijn blogs gevolgd heeft ontzettend bedanken. Ik hoop dat jullie nog een jaartje vol uitdagingen van mij aankunnen. Ik ga nu even uitrusten … heel even!

groet, Wilco

P.S. Mijn laatste bijdrage voor dit jaar betekent meteen ook een ‘afrekening’ van gefaalde uitdagingen. Dus deze week iets meer geld voor Right To Play, namelijk 116,38 Euro.

9 gedachten over “Op de plaats … rust (even dan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s