Schaamteloos

Ik schaam me een beetje.

De wereld staat in de fik.
Verschrikkelijke beelden uit Tunesië, Frankrijk, Koeweit en Syrië knallen via de televisie mijn huiskamer in.
De wereld verdrinkt.
Bootvluchtelingen die de oversteek wagen op zoek naar een menswaardig bestaan.
De wereld stikt.
Opgesloten in vrachtwagens van de kliffen van Calais, naar God weet waar.
De wereld kijkt weg.
Stijfkoppige politici laten een compleet land (inclusief bevolking) in de steek, bang om electoraat te verliezen.

calais

En waar maak ik me druk om?
Of de Tour niet al teveel gehinderd wordt door agenten die aandacht willen voor hun zaak.
Of ik wel kan slapen als het zo ‘zinderend’ warm wordt.
Of mijn nieuwe werkgever me wel in de correcte salarisschaal plaatst.
Of het over een paar weken wel droog is, als ik in de kop van Overijssel op vakantie ga.

Sorry, maar ik schaam me een beetje.

Daarom ga ik niet lopen klagen, dat ik op m’n balkon met deze zon nauwelijks blogjes kan lezen op mijn Ipad of telefoon. En om ervoor te zorgen dat jullie daar ook niet over klagen, hier mijn twee laatste radio interviews. Die kun je gewoon luisteren met dit zonlicht.

Verslag 21 mei

Verslag 25 juni

Trouwens, ik schaam me al lang niet meer voor het snelle praten en het honderd keer ‘uhh’ zeggen! 😉

Groet, Wilco

5 gedachten over “Schaamteloos

  1. Schamen hoeft niet echt hé, iedereen voelt zijn leed. Dat van ons is niet te vergelijken met dat van de nabestaanden van de slachtoffers van terroristische aanslagen, of met het leed van de bootvluchtelingen. Natuurlijk niet. Maar jij doet al écht iets om de wereld een betere plaats te maken met Right to Play. Als er zich iemand niet hoeft te schamen ben jij het wel. We kunnen elk in onze eigen omgeving proberen om er iets moois van te maken Dat is al moeilijk genoeg natuurlijk. En dan degene die er echt iets kunnen aan doen, aan bijvoorbeeld de bootvluchtelingen, proberen een geweten te schoppen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je hebt geen reden om te klagen Wilco de grote mannen hebben het voor het zeggen !!!! Wij kunnen er niks aan veranderen jammer genoeg 😦 Het is maar triestig gesteld met deze wereld wij hebben het nog goed voor de moment !!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s