Halverwege

Vandaag ‘vier’ ik dat ik precies op de helft ben van mijn challenges. Precies 26 weken geleden begon ik met mijn uitdagingen voor Right To Play en nu ben ik zes maanden (en één dag) verder en lijkt het me een goed moment om een tussenbalans op te maken. Ik wil bij die tussenbalans graag rekening houden met allerlei verschillende dynamieken tussen mensen. Dus voel je vrij om alleen de hoofdstukjes te lezen, die je qua titel aanspreken.

keep-calm-were-halfway-there-2

26 weken ‘in cijfers’

 • 23 van de 52 uitdagingen afgerond
 • 4942,57 Euro voor Right To Play
 • 205,94 kinderen geholpen
 • 3833 kilometer gefietst. Nog 4167 kilometer te gaan), da’s nog160,27 km per week.
 • 946 volgers op Facebook, Twitter en WordPress
 • 46.582 views op pagina’s (1791,62 views per week, 255,95 views per dag)
 • 176 blogposts (6,77 blogs per week)
 • 6 kilo ten opzichte van begingewicht afgevallen
 • minstens 364 stuks fruit gegeten

26 weken ‘in woorden’

Right To Play, Deborah Gravenstein, Selfies, Nederlands Elftal, Bram Ronnes, Provincietochten, Voetmassages, Doelen bijstellen, Cadeaus weggeven, Halve marathons, Goede Doelen, Kidsrights, Plan Nederland, Kidsquotes, Taarten bakken, Koken, Indonesisch leren, Cios Goes, Ben Sonnemans, Vrijwilligerswerk, Pabo Den Bosch, Filmpjes, Kerstviering, Laura Overdijk, Loesje agenda, Kerstgeschenk, Baanwielrennen, Marianne Vos, Jos van Willigen, Nieuwjaarsduik, Op televisie, Six word stories, Spieren voor Spieren, Egmond aan Zee, Febi Kontesa Laru, HAN Nijmegen, Pay it forward, Fietsmeting, Vijftig tinten, Windmolens, Troubadour, Sponsorloop, Thialf, Opvoeden, Onderwijs, Chocolade, Golf, Krant, Radio, Interviews, Kinderdroomwens, Babyspullen, Provincietocht nieuwe stijl, Liebster Award, Brabant, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Noord-Holland, Beaunino, Harry Weezeman, Honkbalclinic, Leraar, Capelle aan den IJssel, Contrabas, Erasmus volleybaltoernooi, Marathon Rotterdam, Rokjesdag, Bleiswijk, Klimophoeve, Levenskunstenaar, Lintje, Ramses, Ventoux …

26 weken ‘in beweging’

Als ik alle kilometers die ik fietste, liep en met de auto reed voor Right To Play achter elkaar zou plakken, dan kon ik Alwart Boers (die op zijn fiets de wereld rondrijdt voor Right To Play) nu gaan bezoeken in Tanzania. Wat ik zelf vooral heel erg gaaf vind, is dat andere mensen door mij ook in beweging gekomen zijn. Ik heb wel eens geschreven dat het met een vonkje begint, maar dat begint al een aardige vuurzee te worden. Ik heb heel veel mensen kunnen vertellen over het werk van Right To Play. Een flink deel ervan kwam zelf in actie of sponsorde mij in mijn challenges (kijk maar eens naar de wall of fame). Daardoor kan er voor heel veel kinderen nu al echt het verschil gemaakt worden. Ik ben niet alleen lichamelijk in beweging gekomen. Ook in mijn hoofd is iets gebeurd. Het voelt goed om me onbaatzuchtig in te zetten voor het geluk van anderen. Dat doe ik niet alleen met alle plezier voor Right To Play, maar ondertussen nog voor veel meer goede doelen. Ik ben me veel bewuster geworden van het feit, dat we hier in Nederland onbezorgd en in ongelooflijke welvaart leven. Heel veel mensen (en vooral kinderen) kunnen dat niet, ik wil daar niet mijn ogen voor sluiten of denken dat het ‘ver van mijn bed’ is.

26 weken ‘bloggen’

Ik heb de afgelopen maanden het schrijven echt ontdekt. Ik vind het leuk om mijn belevenissen op digitaal papier te zetten. Het is nog veel leuker om te zien, dat ik daarmee ook een vaste groep lezers een plezier doe. Ondertussen worden mijn blogs dagelijks door zo’n 50 tot 60 verschillende mensen gelezen. Ik ben zelf ook veel andere blogs gaan volgen. Een verslavende bezigheid, waar ik wel veel energie van krijg. Bedankt voor alle leuke reacties en hoop dat jullie blijven reageren op mijn schrijfsels.

26 weken ‘Nederland in beeld’

route 9 route 1 ochtend marathon zon WbD1 geloofsbrief 5 fietsen boom persbericht flevoland 2 KC Troubadour rent kinderdijk 3 2015-01-30 14.30.15 onderweg DH4 Adam 1 trein 1 Nieuwjaarsduik Selfie Loo 2 sneeuw 2

Route naar Haarlem 1Hoek van Holland 1Hoek van Holland 5Vertrek naar ZeelandMarkiezaatsmeerSelfie Oosterschelde dam 2tocht Zuid Holland 5Selfie 1: Het Binnenhof

26 weken ‘gezonder leven’

Door mijn uitdagingen:

 • eet ik minder vlees
 • en juist meer fruit
 • loop ik vaker de trap op
 • fiets ik veel meer
 • ren ik vaker een ommetje, maar wandel ik ook meer
 • drink ik geen druppel alcohol meer (nee ook geen kersenbonbons, of whiskey saus)
 • ontbijt ik elke ochtend
 • drink ik elke dag een glas bietensap (wondermiddeltje!)
 • doe ik geen suiker meer in mijn koffie
 • kook ik vaker gezond

Ik zondig nog wel door veel koffie te drinken … en ja, heel veel chocolade.

26 weken ‘ja zeggen’

Een ander belangrijk verschil in mijn leven … ik sta open voor alle ‘onverwachte’ dingen die op me af komen. Dat heeft heel veel gave ontmoetingen en onvergetelijke momenten opgeleverd. Ik blijf met alle plezier de komende 26 weken ‘ja’ zeggen tegen alles wat -al dan niet met een reden- op mijn pad komt.

26 weken ‘te gaan’

Natuurlijk kijk ik uit naar de komende zes maanden. Ik hoop mijn uitdagingen met goed gevolg af te kunnen ronden. Bovendien hoop ik heel veel leuke ideeën op te doen voor nog meer challenges, want … ik denk niet dat het bij 52 weken blijft. 😉

afgelopen week

Een rustig weekje als het gaat om afgeronde uitdagingen. Maar ik mag wel 6,37 Euro overmaken naar Right To Play.

groet, Wilco

16 gedachten over “Halverwege

 1. Respect hoor ! Als je de tocht naar Verdoux overleefd en vervolgens ook nog de berg weet te beklimmen op de fiets, wordt de rest van het jaar een makkie 😛

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s