Urbi et Orbi

Natuurlijk is het leuk om door middel van wat uitdagingen de naamsbekendheid van Right To Play te vergroten. Maar weet je wat nog veel leuker is? Ontzettend veel geld bij elkaar sprokkelen voor dit goede doel.

Toen ik als vrijwilliger ging werken voor Right To Play, wilde ik natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven en donateur worden. Dat zou kunnen voor een vast bedrag per maand, maar ik vond het leuker, om het wat spannender te maken voor mezelf. Daarom verzon ik 52 uitdagingen en bedacht een super ingewikkeld ‘betaalsysteem’. Wekelijks betaal ik voor elke uitdaging die ik haal een klein bedrag. Maar als ik faal, betaal ik een veel groter bedrag aan Right To Play.

varkentje

Ik heb het zo berekend, dat als ik alles haal, ik in een jaar ongeveer 625 Euro doneer aan Right To Play. Met dat bedrag kunnen ruim 26 kinderen een jaar lang meedoen aan het programma van Right To Play. Als ik in alles faal, moet ik veel dieper in de buidel tasten en anderhalf keer een maandsalaris doneren. Da’s voor mij de stok achter de deur om goed mijn best te blijven doen 😉 !

Maar het loopt ondertussen een beetje anders. Door alle acties die ik doe, zijn andere mensen ook letterlijk in beweging gekomen. Ik krijg de ene na de andere donatie binnen en heb het daarom aangedurfd om mijn doelstelling naar boven bij te stellen. Ik wil geen 26 kinderen, maar 500 kinderen helpen.

En er zijn heel veel mensen die daar letterlijk voor in beweging gekomen zijn en me daarbij helpen. Ik noem natuurlijk de studenten van de Pabo in Den Bosch, De kinderen van basisschool De Troubadour in Rosmalen, maar ook de studenten van de HAS in Nijmegen, komen een half jaar lang in beweging voor het goede doel. Daarnaast zijn er ook veel bekenden en zelfs onbekenden die op persoonlijke titel gedoneerd hebben. Je kunt ze allemaal terug vinden in mijn Wall of Fame.

Ik hoop stiekem dat er nog ik nog heel wat mensen kan inspireren en enthousiasmeren om hetzelfde te doen, zodat de doelstelling gehaald wordt. Want hoe mooi is het om zoveel kinderen een kans te geven op een zonnige toekomst. Deze week gaven Remco en Narda een kind zo’n zonnige toekomst, door me te sponsoren voor de provincietocht door Noord-Holland. Maar ik wil ook zeker mijn buurvrouw Ria van Oers-Janssen met naam en toenaam noemen. Deze week doneerde ze al voor de derde keer; wat een lieverd!

Eigenlijk zou ik deze week 9,35 Euro mogen doneren vanwege halen en falen van uitdagingen. Maar ach, het is bijna Pasen dus ‘zegenen we de stad en de wereld’ en rond ik het bedrag af naar 24 Euro; Urbi et Orbi en … dank voor die bloemen!

paasbloemen

Fijne Paasdagen gewenst!

groet, Wilco

4 gedachten over “Urbi et Orbi

  1. Graag gedaan hoor die bloemen 🙂 LOL
    Super toch hé, hoe zoiets begint te rollen en steeds meer mensen in beweging zet.
    Zalig Paasfeest, geniet van de (chocolade) eitjes.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s