Balans

Het was me een weekje wel. Deze week geen provincietocht, maar hard werken en zweten voor de klas. Wil niet zeggen dat ik helemaal geen kilometers gemaakt heb hoor, integendeel. Zondag naar Eindhoven, naar de verjaardag van mama en drie keer op en neer naar Capelle aan den IJssel, dus bij elkaar 269 kilometer in de benen. Voldoende om op schema te komen. Ik heb nog 31 weken de tijd om 5300 kilometer te fietsen dus … nog iets meer dan 170 kilometer per week. Dat moet te doen zijn.

Op het moment dat ik dit typ, heb ik even een ‘rustmomentje’ tijdens het International Volleyball Tournament, dat plaatsvindt op de Erasmus Universiteit. Vandaag en morgen verkoop ik merchandise voor Right To Play en vertel mensen over het goede werk van deze organisatie. Maar goed, mijn weekverslag moet ook gemaakt worden, dus maar even tussendoor achter mijn laptopje.

Erasmus

Iemand anders is ook hard aan de slag gegaan voor Right To Play. Marieke Hartman had al een donatie gedaan, maar dat vond ze nog niet genoeg. Ze is door de kledingkasten van haar kinderen gegaan, op zoek naar spullen die ze niet meer dragen (of aan willen). Normaal doneert ze die kleding aan mensen in Roemenië, die het harder kunnen gebruiken dan wij. Maar dit jaar zijn de spullen op Marktplaats gezet voor Right To Play. Beetje jammer voor al die kinderen in Roemenië, die deze zomer in de mode van vorig jaar moeten lopen, maar super gaaf voor kinderen die graag mee willen doen in het spel programma van Right To Play.

Er is wel een klein staartje aan dit verhaal. De acties van Marieke zijn natuurlijk hartverwarmend. Ze geeft om goede doelen en doet ook veel voor de kerk ‘Jong en Vrij’, waar ze lid van is. Zelf zegt ze hierover: ‘Ik geloof echt in de kracht van geven en ruimhartig zijn.’ Maar … die zin klopt niet helemaal … Eigenlijk wil ze zeggen: ‘Ik geloof echt in de kracht van GAS geven en ruimhartig zijn.’ Nog geen dag namelijk, nadat ze haar donatie van 43 Euro aan Right To Play had gedaan, ontving ze van het Centraal Justitieel Incassobureau -waarvan ze het rekeningnummer in haar favorieten heeft staan- een boete voor te snel rijden van … 43 Euro.

boete

Moraal van dit verhaal: Stuur de kleren gewoon naar Roemenië, leer rustig rijden en doneer het bedrag dat je bespaart op bekeuringen aan Right To Play. Hoe ruimhartig is dat?

Ik heb deze week op m’n fietsje keurig aan de snelheid gehouden, dus geen bekeuringen. Maar wel 8,45 Euro voor het goede doel! Morgenochtend hoef ik hier pas om acht uur te zijn in plaats van zeven uur. Da’s fijn, want de tijd gaat vannacht een uur vooruit. Ergo … niks uitslapen dus.

vroeg op

Zo is het een week geworden van slim begroten:

Credit
Eindhoven en Capelle +269
Kledingverkoop 43 Euro
Uurtje uitslapen

Debet
Geen provincietocht 200 (+)
Bekeuring Marieke 43 Euro
Zomertijd … uurtje eerder opstaan

Saldo 8,45 Euro en opgeteld bij het totaal 192 kinderen die geholpen zijn in het programma van Right To Play

Groet, Wilco

4 gedachten over “Balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s