(N)iets van Plan

“Ik wilde alleen de Loesje agenda afgeven, niet meer dan dat!”

Toen ik binnenstapte in het hoofdkantoor van Plan aan de Stadhouderskade, vloekte mijn rood gele Right To Play jas zelfs bij al het roze. Ik was hier voor één van mijn challenges en het was niet eens die uitdaging om ook vijf andere goede doelen dan Right To Play te steunen. Ik kwam om iets weg te geven van de Wereldwinkel. Het rood geel van Right To Play, heeft ook wel iets van een bekende koeriersdienst, dus dat moest ik maar in gedachten houden … “Ik kom wat bezorgen en niets meenemen”.

koerier Right To Play jas

Dat bezorgen is uiteindelijk ook wel gelukt hoor. Tijs, de medewerker van Plan, heeft de agenda ontvangen en ondertussen zelfs verloot aan de hardwerkende vrijwilliger Annerieke. Toch is carrière maken in de koeriersbranche niks voor mij, dat blijkt wel weer.

… Ik was namelijk echt niets van Plan.

‘Ik ben van Right To Play’ en niet van Plan. Ik steun (en werk hard voor) een organisatie die het mogelijk maakt dat kinderen waar ook ter wereld het recht houden om te spelen. Een organisatie die door middel van sport en spel kinderen hoop geeft op een mooie toekomst. Maar Tijs vertelde me over zijn Plan en toen bleek dat mijn hart gewoon te groot is om goed te kunnen functioneren als ‘post bezorger’.

Nog voor ik buiten stond was ik iets van Plan en deze week kwam daar de bevestiging van. Ik kan niet zeggen dat het ‘een ongelukje’ was, zo voelt het trouwens ook helemaal niet, maar … Jelle en Sibe hebben er sinds deze week een zusje bij.

Febi 1 Febi 2Febi 3

Ze heet Febi Kontesa Laru, is 7 jaar oud en woont in Indonesië. Het gebied waar ze woont heet Sikka en ligt op de Nusa Tenggara Timur (ten westen van de Molukken). Om meteen aan alle onduidelijkheid en insinuaties een eind te maken; ik ben niet de vader van Febi. Ik heb wel twee jaar in Indonesië gewoond, maar de vader van Febi heet Elyas en haar moeder Maria. Zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om Febi de kansen te geven die ieder kind verdient. Dus kan ik vanaf nu met trots zeggen dat ik toch iets van Plan ben.

Sikka

Natuurlijk ben ik ook nog heel veel van plan voor Right To Play. Ik heb ten slotte niet voor niets 52 challenges bedacht. Daarvan heb ik er deze week zelfs drie(!) afgerond. Voor een overzicht daarvan verwijs ik naar de tussenstand. Ik mag bovendien 32,04 Euro overmaken waardoor weer (ruim) één kind meer een jaar lang kan spelen door Right To Play.

groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s