Te vroeg gepiekt?

Het woord impulsief hoort bij me, dat brengt me geregeld wat goeds en af en toe krijg ik daar ook wat problemen mee. Op een achternamiddag en vrij impulsief, schrijf ik mijn lijst met challenges uit. 8000 kilometer fietsen, even snel rekenen … 154 kilometer per week … tuurlijk, moet kunnen. Halve marathon? Ach, als je kunt fietsen, kun je ook lopen, toch? De Mont Ventoux beklimmen? Why not? Wel eerst het boek lezen en later dit jaar de film bekijken, trouwens! En ja, als we dan toch bezig zijn, laat ik maar een prijs uit de Staatsloterij doneren aan Right To Play. Tegenprestatie? Als, ik niks win, betaal ik tien ‘straf’ Euro’s. Hup dat staat genoteerd …

Ventoux

De angst komt wat later als het rationeel denken weer stapsgewijs indaalt in mijn hoofd. Rond Oud en Nieuw vind ik namelijk, net als 16 miljoen andere Nederlanders, dat ik in aanmerking kom voor één van die miljoenen. Maar wat ga ik doen als ik dat miljoen win, wacht ik dan met doneren aan Right To Play tot ik een kleinere prijs win? … En wat als ik in de maanden daarna geen prijs win?

Door (waarschijnlijk) een administratieve fout, wordt er direct na de Oudejaarstrekking geen miljoen op mijn bankrekening bijgeschreven. Ik beschouw dit als een kans. De volgende trekking is namelijk pas op 10 januari. Ik heb dus tien dagen langer de tijd, om na te denken wat te doen, als er wel een groot bedrag wordt bijgeschreven.

De spanning rondom de halve marathon, verdrijft de spanning rondom het winnen in de staatsloterij echter een beetje naar de achtergrond. Ik denk er niet meer bij na, tot ik voorbij een reclamebord loop. “WAT? De hoofdprijs ligt op 7,5 miljoen Euro!”

reclame

Ik pak mijn telefoon en quasi geïnteresseerd open ik mijn Staatsloterij App om mijn prijs te downloaden. En wat schetst mijn verbazing? Ik heb hem! De 7,5 zijn voor mij!

7,5

Ik moet nog wel even met de klantenservice bellen waarom de komma op de verkeerde plaats is gezet. Wat dat betreft maken ze wel een hoop slordige fouten bij de Staatsloterij, maar ik verwacht dat ze dat snel corrigeren en er een extra bosje bloemen bij doen.

Mijn problemen zijn in ieder geval opgelost. Ik doe net alsof ik 7,50 Euro win en doneer dat aan Right To Play. De overige 7.499.992,50 Euro zet ik op mijn spaarrekening en de rest van mijn leven kan ik vrijwilligerswerk doen voor Right To Play. Iedereen blij!

Groet, Wilco

3 gedachten over “Te vroeg gepiekt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s