De Pabo studenten een beetje op weg helpen …

De studenten van PABO Den Bosch gaan in 5 dagen tijd een eigen challenge bedenken, hem uitvoeren EN zich daarmee laten sponsoren voor het goede doel: Right To Play. Bij het bedenken van deze opdracht voor deze studenten heb ik me niet beseft, wat voor immense druk dat legt op het creatieve deel van het brein. De rechter hersenhelften van de leerkrachten in opleiding draaien op dit moment overuren. Ik wil natuurlijk voorkomen dat iemand dat deel van zijn verstandelijke vermogens verzwikt, of erger nog, dat mijn opdracht ervoor zorgt dat het linkerdeel van het verstand tijdelijk op non actief wordt gezet. Vandaar deze korte blog met … mogelijke ideeën.

linker-vs-rechter-hersenhelf-300x219

Je hoeft natuurlijk niet precies deze opdrachten te gaan doen, maar misschien kan het je een beetje op weg helpen.

* Ben je geboeid door de lessen van je favoriete leraar, waarom laat je je dan niet op ludieke wijze een paar uur gesponsord boeien aan deze man of vrouw.

* Ben je muzikaal en heb je ook nog wat vrienden die dat zijn, geef dan een pauze concert in de aula en haal daarmee geld op.

* Ben je NIET muzikaal hou dan ook een pauze concert, maar vraag geld om 5 minuten geen geluid te maken!

* Ga de kerstboom optuigen in een bejaardentehuis en vraag of ze daar geld overhebben voor ons goede doel.

* Misschien is het wel leuk om je te laten sponsoren door de leerkrachten van je stageschool. In ruil daarvoor kun je in klassen het Kerstverhaal voorlezen.

* Je kunt vragen of je op zaterdag een ochtend mag meelopen in de buurtsuper, waar je oude mensen helpt om de spulletjes aan te geven waar ze niet bij kunnen, of de tassen in te pakken. Vraag aan het winkelpersoneel en/of de klanten of ze hiervoor een kleine bijdrage willen doneren aan ons goede doel.

* Neem een scheidsrechters beurt over van iemand die dat dit weekend niet wil op de hockeyvereniging (of andere sport natuurlijk)

* Weet je hoe ‘zwaar’ het leven van een PABO docent is? Nee, vraag of je voor 1 dag de tas van een willekeurige docent mag dragen. Natuurlijk in ruil voor een flinke bijdrage.

* Als je van toneelspelen houdt, dan is een dagje pantomime spelen op de markt in Den Bosch ook een lucratief idee.

* Ben je van het typen “niet lullen maar poetsen”, misschien kun je dan ergens gaan schoonmaken bij mensen die dat zelf minder goed kunnen!

* Wat het ook heel goed doet is oliebollen bakken en die verkopen voor het goede doel. Hoe kouder het wordt des te interessanter wordt het om naast die oliebollen ook een glaasje gluhwein te serveren.

* Vraag mensen in je sportvereniging om je voor de komende wedstrijd te sponsoren. Bijvoorbeeld per doelpunt, of gewoon als je wint (of verliest). Zorg wel dat het niet riekt naar ‘omkopen’.

* …

En zo kun je maar doorgaan! Ik hoop dat ik jullie op weg geholpen heb en de ideeën nu uit jullie mouwen rollen. Deel dit bericht onder de studenten en heb het er met elkaar over. We gaan er een spetterend Kerstfeest van maken en wat zou het gaaf zijn als we met zijn allen minimaal … 100 kinderen in het programma van Right To Play zouden kunnen laten meespelen. 100 kinderen … da’s 2400 Euro bij elkaar verzamelen. Als dat toch eens waar kon zijn!

Succes en groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s