Over Thaise woksets, online winkelen en zilte lucht.

Inleiding

Normaal gesproken ga ik op zaterdagochtend meteen aan de slag met dit blogje, maar vanmorgen had ik andere plannen. Met de wind die van oost naar zuid draaide vannacht, leek het een ideaal moment om ‘Zeeland te doen’. Jullie moeten weten dat ik bij challenge 19 (maak een fietstocht van minstens 100 km in elke provincie) op zie tegen twee provincies. Zeeland en Flevoland. Met alle respect voor de mensen die er wonen … ik heb er niet veel mee. Ik ken die deltawerken en dat opgespoten zand onderhand wel, verder kan ik er heel slecht tegen, als er meer windmolens staan dan bomen. Maar goed, ze horen bij de twaalf provincies, dus ook bij mijn challenge.

Zilte lucht

Zoals ik al zei, door de gedraaide wind leek het ideaal om ‘Zeeland te doen’. In het begin van mijn tocht een klein stukje vol tegen de wind op knallen langs Neeltje Jans, veel zijwind op Noord en Zuid-Beveland en 35 kilometer VOL de wind mee op de Oesterdam en Tholen om met windje in de zij te eindigen op Schouwen-Duiveland. Ach, en als je er dan fietst en het zonnetje schijnt kan ik er ook best van genieten hoor. Er waren zelfs momenten dat ik me niet ergerde aan de klei op de weg. Natuurlijk heb ik ook in deze provincie een selfie geschoten. Waar anders dan bij de Oosterschelde dam. Geloof het of niet, maar dezelfde bus met Japanners, die ik bij de Euromast net kon ontwijken, was ook hier van de partij. Nou ja, ze leken in ieder geval heel veel op die van een paar weken geleden. Hieronder een klein impressie van mijn Zeeland tocht

Vertrek naar ZeelandZeeland WCCTholen shad-elfie Molentje blazen Selfie Oosterschelde dam 2 MarkiezaatsmeerSpreuk bij Delta werkenSelfie Oosterschelde dam 1

Online winkelen

Deze week heb ik met mijn actie de nieuwsbrief gehaald van 4MORGEN. Ik heb er al eerder over gesproken, maar als je van online shoppen houdt en daarbij een goed doel (zoals Right To Play) wilt steunen, zonder dat het je iets kost, dan moet je eens kijken op hun website. Je kunt bij grote ketens zoals bijvoorbeeld Zalando en Wehkamp aankopen doen. Je betaalt hetzelfde, maar via de website van 4MORGEN gaat er een bedrag naar het goede doel dat jij wilt steunen. Het loont zeker de moeite om eens te kijken op hun website!

Nieuwsbrief 4MORGEN

Thaise Wokset (van de Wereldwinkel)

De notaris heeft heeft alle likes, retweets en ‘vind ik interessants’ in een grote pot gedaan en gehusseld en de naam van Karin Melis eruit gehaald. Karin, die identiteitsbegeleider was, toen ik voor de Laurentius stichting werkte, kan dus een avondje ‘Thais’ doorhalen. Beste Karin, ik kom de wokset zo snel mogelijk naar je toe brengen. Ik zoek wel even contact via de sociale media om een moment af te spreken.

Cadeau 1 Wereldwinkel

En de rest van de challenges …

Als je op het tabblad ‘De 52 challenges’ klikt kun je precies zien wat er deze week gehaald en gefaald is. Maar ik zal hier ook een korte samenvatting geven: Van mijn wekelijkse verplichtingen heb ik alleen mijn ‘gewone fiets’ in de schuur laten staan. dus daarvoor betaal ik het volle pond. De boerderij gewasjes van Farm Heroes Saga waren me goed gezind deze week, ik ben 12 levels opgeschoten. Jullie weten al dat ik twee provincietochten heb gemaakt met bijbehorende selfies. Bovendien heb ik de enthousiaste Right To Play ambassadeur en oud beach-volleyballer Bram Ronnes ontmoet en ik heb de medewerkers van Right To Play verrast met een bloemetje. Dat waren de meest in het oog springende uitdagingen. Ik mag met het behalen en falen van de uitdagingen van deze week: 27,23 Euro overmaken naar Right To Play (daar gaat weer een kind heel blij mee zijn!)

Charity Challenge 2.0

De geweldige actie van Trude Cats-Koopman (ruim 300 Euro bij elkaar gevoetmassaged … dat moet na zo’n bijdrage een goed Nederlands werkwoord zijn) heeft ervoor gezorgd dat ik mijn Charity Challenge heb kunnen upgraden naar versie 2.0. Met als allerbelangrijkste doelstelling: Minimaal 100 kinderen laten deelnemen aan het programma van Right To Play Helpen jullie mij en daarmee al die kinderen? Doneer een klein bedrag, omdat je dit een gave actie vindt, of prikkel me met een donatie ‘onder voorbehoud’ om een bepaalde uitdaging te halen. Op de voorpagina van mijn website (in de rechterkolom), vind je terug hoeveel kinderen door deze Charity Challenge kunnen deelnemen aan het programma van Right To Play.

Groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s