Ode aan … Dorian

Zondag 14 augustus 2016, 18.00 uur.

Precies 8 jaar geleden werd Sibe geboren. Maar vandaag op zijn verjaardag vieren we ook de gouden medaille van Dorian van Rijsselberghe.

 

Het lijkt wel of de organisatoren van de Olympische Spelen niet blij zijn met onze Dorian. Vier jaar geleden, voor de kust van Engeland, vaart hij met brede grijns zijn tegenstanders voorbij, alsof ze stil staan. De laatste ‘medal race’, wat een spektakelstuk moet worden, doet er niet meer toe. Toch wint hij ook die nog eventjes en haalt met overmacht de gouden plak op in Londen.

Dat kan natuurlijk niet volgens de organisatoren! De klasse waarin Dorian vaart, de RS-X klasse moet van het programma geschrapt worden. Kitesurfen zal de nieuwe discipline worden. Maar Dorian, niet voor één gat te vangen, stapt over. En na wat oefenen haalt hij ook daar geweldige resultaten in wereldbeker wedstrijden.

Om Dorian te pesten zetten de organisatoren hun initiatief daarom toch maar niet door. De RS-X Klasse houdt haar Olympische status.

Twee trainingsjaren gaan verloren, maar het deert Dorian niet. Dit is immers zijn klasse. RS-X staat voor: RijSselberghe-X.

Dorian pakt de giek weer op. Zet zijn opvallend grote tanden in de uitdaging en gaat weer varen met maar één doel: sportieve wraak.

14 augustus 2016, 18.00 uur.

Onder toeziend oog van onze Koning en Koningin die vanaf hun ‘Waterforce One’ een oogje in Dorian’s zeil houden, vaart hij opnieuw oppermachtig naar de eerste plaats. Ook deze keer doet de ‘medal race’ er niet meer toe. Net als vier jaar geleden wordt Dorian Olympisch kampioen.

Na de race vaart hij linea recta door naar het schuitje van de enige echte Oranjes en haalt zijn hoofdprijs op; een hand van de Koning, een knuffel van Max en vooruit, de drie meiden krijgen er ook één.

Schermafbeelding 2016-08-14 om 21.17.41

Wat mij betreft mag de RS-X Klasse voor altijd een Olympisch onderdeel blijven. Het enige wat veranderd moet worden is de naam. Niet van het onderdeel, maar van Dorian.

Mijn voorstel: Medaille D’Orian van Rijsselberghe

groet, Wilco

Een gedachte over “Ode aan … Dorian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s