Back in business

Na dertig dagen wachten is het eindelijk zover. Ik mag weer!

Wat duurde het lang zeg … een maand ‘sabbatical’. Weet je trouwens hóe moeilijk dat is voor iemand met een gezonde overdosis energie, als ikzelf? Met het afronden van mijn eerste jaar vol uitdagingen ontstond er een groot gapend gat in mijn agenda, die opgevuld moest worden. Tja en wat ga je dan doen? Precies, dan ga je de mensen in je directe omgeving lastig vallen. Zo erg zelfs, dat je zoon zucht: ‘Ik zal blij zijn als Sinterklaas naar Spanje is, dan doet papa weer normaal.’

PAUSE-button_-_Macro_photography_of_a_remote_control

Zonder gekheid, het was op zich een uitdaging om helemaal geen uitdagingen te doen. En om maar heel eerlijk te zijn, het is ook niet helemaal gelukt. Want tijdens het verzinnen van 52 nieuwe challenges, heb ik er al stiekem één, als opmaat, vervuld. Dan kun je natuurlijk zeggen dat dát niet eerlijk is, maar hé … het zijn mijn challenges, mijn regeltjes enne deze was zó bijzonder, dat ik hem gewoon goedkeur. Want de founding father van Right To Play, Johann Olav Koss ontmoeten en hem te mogen vertellen over mijn uitdagingen, vind ik zo’n beetje de allerleukste uitdaging tot nu toe.

Maar er zijn natuurlijk nog 51 andere uitdagingen waar ik de komende twaalf maanden mijn tanden in ga zetten. Figuurlijk dan, want er zijn er heel wat waar ik mijn tanden niet in mag zetten. Wat dacht je van een maand geen toegevoegde suikers eten, of misschien nog wel veel erger … 52 weken lang geen chocolade!

Je leest het goed een jaar lang geen chocolade … geen kruimeltje, geen druppel, geen vlokje, geen poedertje, helemaal niks! Ik heb de directeur van Tony’s Chocolonely reeds per e-mail op de hoogte gesteld van mijn drastische besluit. Naar verluid treffen zijn zij op dit moment de nodige maatregelen om niet ten onder te gaan aan deze (chocolade)dip.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 20.31.52

Ik heb mijn uitdagingen voor het komende jaar onderverdeeld in zeven verschillende categorieën. Sommige challenges houd ik wekelijks bij, andere per keer en weer andere zijn gewoon eenmalig. Natuurlijk blijven de spelregels hetzelfde. Als ik een uitdaging haal, doneer ik een klein bedrag aan Right To Play. Faal ik, dan betaal ik een veel hoger (boete)bedrag. Dat is mijn stok achter de deur.

Natuurlijk staat het je vrij om mij ook dit jaar voorwaardelijk of onvoorwaardelijk te steunen of te sponsoren. Dat kan heel handig en veilig via mijn JustGiving website. Daar kun je via Ideal of creditkaart (en zonder tussenkomst van mijzelf) een bedrag overmaken aan Right To Play. Ik ben je namens Right To Play ontzettend dankbaar, als je me helpt in m’n missie: 500 kinderen een mooier leven, door ze ‘t recht op spel te geven

Tja … en wat ga ik dan allemaal doen? Hieronder mijn lijstje … Wish me luck, of nog beter … steun me voor Right To Play en maak de toekomst voor heel veel kinderen een stuk mooier!

Sportief

 1. Fiets 26 officiële fietstoerritten (NTFU).
 2. Fiets vanuit huis naar elke (provincie)hoofdstad in Nederland.
 3. Dertig dagen plank challenge helemaal afronden.
 4. Fiets van het laagste naar het hoogste punt van Nederland.
 5. Op één dag 52 keer de Cauberg beklimmen.
 6. Maak in vijf verschillende landen een fietstocht van minimaal 150 kilometer.
 7. Elke schoolweek minimaal één keer op de fiets naar mijn werk.

 

Bijzondere ontmoetingen en publiciteit

 1. Ontmoet Johann Olav Koss, de grondlegger van Right To Play.
 2. Ontmoet vijf bekende Nederlanders en vertel hen over mijn uitdagingen.
 3. Schrijf vijf brieven of kaarten aan wereld, geestelijk, of politiek leiders.
 4. Een wereldverbeteraar interviewen.
 5. Schrijf een kinderboek.
 6. Schrijf een ode aan elke Nederlandse gouden medaille winnaar (of ploeg) op de Olympische Spelen van 2016.

 

Fondsen werven

 1. Maak een schilderij en verkoop hem de opbrengst is voor Right To Play.
 2. Een jaar lang alle muntjes kleiner dan vijftig cent sparen en doneren aan RTP.
 3. Een school een actie laten houden voor Right To Play.
 4. Veil drie artikelen online.

 

Gezondheid

 1. Eet minimaal één maand geen toegevoegde suikers.
 2. Een jaar geen alcohol drinken.
 3. Een week lang maximaal van 7.00 tot 17.00 uur werken (niks thuis doen).
 4. Drink elke week minimaal twee liter aan smoothies.
 5. Eet 52 weken geen chocolade.

 

Wereld verbeteren

 1. Bloeddonor worden en minimaal drie keer bloed doneren (indien geschikt).
 2. Ergens alvast betalen voor de klant na me.
 3. Geef een maand lang elke dag iets weg aan een ander.
 4. Omgekeerd zakkenrollen; verras vijf willekeurige mensen.
 5. Een week lang niet klagen.
 6. Koop een jaar lang geen plastic tasjes (ook niet aannemen).
 7. Zaai bermbloempjes op een willekeurige plaats.
 8. Lever een bijdrage aan een ander goed doel.
 9. Vrijwilliger zijn bij vijf evenementen die door Right To Play georganiseerd worden.
 10. Geef iedere donateur een persoonlijke verrassing.
 11. Drie keer alvast de ruiten krabben en de auto sneeuwvrij maken van de auto’s die naast me geparkeerd staan.
 12. Elke collega op een persoonlijke manier in het zonnetje zetten of verrassen.

 

Gewoon bijzonder

 1. Alle films van Arnold Schwarzenegger uit mijn DVD kast kijken.
 2. Brei een Right To Play das.
 3. Appel ruilspel spelen gedurende 52 weken.
 4. Bezoek vijf grote sportevenementen.
 5. Kook een week lang zelf en iedere dag wat speciaals.
 6. Bezoek de opnames van een televisieshow.
 7. Abseilen van de Euromast.
 8. Een dagje kleuters lesgeven in plaats van groep zeven.
 9. Maak een sneeuwpop.
 10. Maak een fotoalbum voor mijn kinderen van hun geboorte tot nu.
 11. Volg een cursus Indonesisch koken.
 12. Elke maand 1 dag ploggen (bloggen met foto’s).
 13. Een eigen wielertenue ontwerpen en laten maken.
 14. Doe mee aan 52 prijsvragen.
 15. In 52 talen Right To Play leren zeggen.
 16. Eet 52 dingen, die ik nog nooit eerder at.

 

Persoonlijk geluk

 1. Maak elke week een foto van iets wat me blij maakt.
 2. Elke maand een keer naar de sauna.

 

groet, Wilco

 

 

16 gedachten over “Back in business

 1. Heel veel succes!!!
  Ik word al moe als ik aan al die uitdagingen denk. Als je dit allemaal voor elkaar krijg, verdien je een standbeeld. Oh nee, veel te statisch voor jou. Ik denk nog even na over wat je dan verdient.

  Geliked door 2 people

 2. Heel erg leuk , oudste zoon ! Daar heb ik respect voor ! Kom je idealen na !
  Neem ook op , om “JE VADER ” twee keer te bellen in ” EEN JAAR ” . En ook meer dan een keer te bezoeken !
  Daarbij maak je echt je vader gelukkig !

  Like

 3. Super acties weer!
  Nummer 39 staat nog/weer op mijn naam 😉
  Denk aan je tanden bij nr 21, schaf smoothie-rietjes aan.
  Een fietstocht in het buitenland en een sauna-bezoekje (ja ja, sauna in nieuwe huis) kan je bij mij combineren ( kom een uur dichterbij de Nederlandse grens wonen) en na de verhuizing ga ik weer aan de slag met mijn website (Droomroedel), kan je mij interviewen als “wereldverbeteraar” 😛

  Geliked door 1 persoon

 4. Keek al uit wat je nieuwe uitdagingen zouden zijn.
  Heel mooi allemaal. Je zult ze llemaal halen want je hebt er 1 maand over kunnen na denken. Geeft je een goed gevoel toch!

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn, je bent er weer! Een jaar zonder chocola…dat alleen verdient al een standbeeld…(van chocola…), de bermbloempjes is wel een hele schattige challenge! Ik hoop net als Karien dat je er wel over blijft bloggen 🙂 Hulde!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ha Wilco, de positiviteit spat er weer vanaf! Mooi om te lezen, wat een prachtige uitdagingen. Respect! Heel veel succes en plezier (tenminste bij de meeste dan… sommige zullen wel afzien zijn…) met het vervullen ervan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s