Groots, met een zacht G

Het is zondagmiddag … ‘vaderdag zondagmiddag’ welteverstaan. De ochtend ervoor was gevuld met het innen van cadeautjes. Mijn kinderen verwenden me op de belangrijkste dag van het jaar met een lekker luchtje, chocolade en een zelfgemaakte parkeerkaart. Over dat laatste zal ik binnenkort nog bloggen, want daar zit een verhaaltje aan vast. Voor ontbijt op bed was helaas geen tijd, want Jelle moest sporten en ondergetekende nog 32 rapporten schrijven.

chocolade

Maar goed, na dat sporten en die rapporten is het dus zondagmiddag. Terwijl we bij mijn schoonouders op bezoek zijn, gaat m’n telefoon. Ik heb mijn mobieltje eigenlijk altijd op trillen staan en omdat ik, de laatste jaren niet alleen dover, maar ook gevoellozer word, heb ik de eerste oproep gemist. Ik luister de voicemail af. Ene Ruben de Theije wil me interviewen voor BN De Stem. Wat grappig, denk ik, de krant van mijn geboortestreek. Wel een beetje vreemd dat ze op zondag bellen, maar goed in deze 24/7 maatschappij sta ik nergens meer van te kijken. Ik besluit om ze de volgende (echte werk)dag terug te bellen.

Mijn gedachten gaan die zondag nog wel terug naar mijn jeugd in het Brabantse. De kleuter en basisschool in Zundert, Esbeek en Breda. Daarna naar de Havo, op het Newmancollege in Breda. Mijn tijd als tennis- en later basketbaltalent. Zucht … een trip down memory lane. In mijn gedachten speel ik de film nog eens af.

Als Ik Ruben de volgende dag spreek, wordt duidelijk waarom hij me op zondag belde. Het interview wordt dinsdag al geplaatst. Er zit dus enige vaart achter. Voordat het interview in het katern ‘stad en streek’ geplaatst kan worden, moet wel duidelijk zijn dat ik Brabantse roots heb. Dus dik ik mijn zachte ‘g’ een beetje aan en gooi ik er een tactisch snikje tussendoor, als ik over mijn legendarische fietstocht door Brabant vertel. Ruben is gelukkig overtuigd en als vandaag de digitale krant op mijn deurmat valt, heeft hij er het volgende, grootse verhaal van gemaakt. Met een zachte G, zoals Guus zou zeggen.

krant  BN de Stem

groet, Wilco

15 gedachten over “Groots, met een zacht G

 1. Hoi Wilco , vanmorgen al heel vroeg ,kreeg ik een mailtje van een tante van mij. Dat jij in de Stem stond . Moet ik het uit knippen vroeg ze…!
  Haar man ligt in een Bredaes ziekenhuis , hij is 82 jaar en heeft nog maar een paar weken te gaan . Daardoor leest ze het dagblad de Stem zo vroeg .
  Ik heb haar een half jaar geleden geschreven ” ga nu met de tijd mee en koop een I- pad ” dat heeft ze gedaan . En mailt mij trouw , elke week wel een paar keer.
  Waar het nu om gaat !!!!!!
  Door dat lezen van dat verhaal van jou . Is ze even de spanning ,…kwijt …’!
  Wat een knappe gast zeg , lijkt sprekend op zijn vader van toen hij , ook zo oud was…zei ze….!
  Zei is 79 jaar en de jongste zus van mijn dierbare vader.
  Het is leuk om dat te horen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een mooie cadeaus voor vaderdag, één week later als in Vlaanderen maar ik meen dat jullie met alles een beetje achterlopen,;) dus niet zo verbazingwekkend. Vooral dat stuk uit die reep chocola, hahaha. En dan zo’n mooie uitnodiging voor een interview om het af te maken. Heerlijke dag lijkt me 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s