Engel op aarde

dinsdag 9 juni 2015

Lieve Ria,

Normaal gebruik ik deze ruimte om blogjes te publiceren, maar vandaag schrijf ik een brief die speciaal voor jou is. We kennen elkaar uit de flat waarin we wonen. Jij woont er veel langer dan ik en hebt mensen zien gaan en komen. Al jarenlang zet jij je onbaatzuchtig in voor de bewoners van de flat. De Vereniging Van Eigenaren leunt op jouw inzet. Als er wat aan de hand is, sta je meteen klaar om -desnoods eigenhandig- de problemen de wereld uit te helpen.

Ria

Dat wordt helaas niet altijd op de juiste waarde ingeschat. maar je doet het wel! Gevoelsmens als je bent, komt het geklaag van enkele bewoners heel hard bij je binnen. Het liefste maak je het iedereen naar de zin, maar -we hebben het er al over gehad- wat je ook doet, sommige mensen zullen altijd blijven mopperen. Dat zegt ontzettend veel meer over hen, dan over jou. Er zijn gelukkig ook veel mensen, die datgene wat jij doet voor de flat en haar bewoners ontzettend waarderen. Dat wordt veel te weinig gezegd, vandaar dat ik het hier nu doe.

Ria, je bent een grote lieverd en we kunnen en willen niet zonder je!

Je volgt me sinds een paar maanden heel trouw in mijn acties en uitdagingen voor Right To Play. Je doneert ook heel veel. Ik mag me daar van jou niet schuldig over voelen, maar da’s soms best lastig … zeker als ik bij elkaar optel hoeveel je al gedoneerd hebt.

Letterlijk schrijf je me: Het hele verhaal wat ik nu gelezen heb doet me het gevoel geven dat ik goed bezig ben. Weet dat ik de kinderen kan steunen en het geeft jou ook een steuntje in de rug om verder te gaan. Ik begrijp uit het stukje dat nu weer een paar kinderen kunnen spelen, dat is toch geweldig. Ik heb niks meer nodig en wil zolang als ik nog mag leven iets voor anderen doen die het heel moeilijk hebben. Je niet schuldig voelen, want dan durf ik niks meer te geven en het maakt mij blij. Lieve groeten van Ria’ 

Zoals gezegd, ik heb stiekem bij elkaar opgeteld hoeveel je al gedoneerd hebt en ik kan je vertellen, dat jij in je eentje al meer dan vijfentwintig kinderen (!) de kans op een mooie toekomst hebt gegeven. Namens die kinderen, Right To Play en niet in de laatste plaats mijzelf, wil ik je daar ontzettend voor bedanken! Je bent een engel op aarde en hoop voor  jou en iedereen voor wie jij je inzet dat je nog heel lang en gelukkig mag leven. Dankjewel lieve Ria!

Groet, Wilco

8 gedachten over “Engel op aarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s