Als je begrijpt wat ik bedoel

Ergens tussen Brussel, Luik en Namen ligt een klein plaatsje Jodoigne. En in dat gehucht ligt een optrekje dat L’Abbaye de La Ramée heet. Hier noemen ze het een hoeve, in Nederland zou men dit toch al snel een kasteel noemen. Omdat ik de werkelijkheid wel vaker een beetje oppoets, vertel ik jullie daarom met gepaste trots dat ik dit weekverslagje schrijf vanuit een echt kasteel.

L'abbaye de la Ramee

Eén keer per jaar hebben we met GustoMSC een teamuitje. Er valt nog steeds veel te verdienen in de offshore industrie, dus die uitjes zijn niet te vergelijken met het gemiddelde teamfeestje in het onderwijs. Met school ga je dan vaak -op woensdagmiddag, want dan zijn de kinderen vrij en valt het onder het taakbeleid- boerengolf spelen. In het meest uitzonderlijke geval ga je op een antieke brommer over een Oostvoorne Putten crossen en sluit je af met een high tea.

Bij GustoMSC gaat dat anders. Het ene jaar hebben we een dagprogramma waarin we bijvoorbeeld gaat autoracen, skydiven, parachutespringen, of mergelgrotmountainbiken. Het andere jaar is het een tweedaagse. Er wordt dan een grote locatie afgehuurd en worden we ‘onderhouden’ met leuke workshops en geinige avondprogramma’s vol bekende Nederlanders.

Nu zitten we dus in België in een ‘kasteeltje’ en heb ik maar kort de tijd om dit verslagje te schrijven. Tijdens het diner gisterenavond werden we entertaind door een improvisatie cabaretgroep met onder andere Ad-Just Bouwman. Je weet wel ‘Cor’ van ‘Cor en Don’. Zegt het je niks? Die lange vent met die grote neus, die ook ooit de improvisatiewedstrijd bij De Lama’s had gewonnen, maar uiteindelijk toch moest plaatsmaken voor Jeroen van Koningsbrugge. Leuke show en lekker eten. ’s Avonds zou er een bekende DJ komen, maar we hadden pech, want die zitten nu allemaal bij een concertje in Nederland. Maar we hadden de neef van AfroJack en die kon ook leuk plaatsjes draaien.

avond 1 avond 2

Kortom een leuke afsluiting van een week waarin ik vooral veel gefietst heb! Door die activiteiten mag ik 10,72 Euro overmaken naar Right To Play. Daarna kijk ik nog even wat ik over heb in mijn portemonnee en ga ik toch eens vragen wat dit optrekje moet kosten. Het lijkt me wel wat om kasteelheer te zijn en toe ‘in retraite’ te gaan na een drukke werkweek op school: ‘Als je begrijpt wat ik bedoel‘ (zou een bekende kasteelheer zeggen).

ADLR 1 ADLR 3 ADLR 1

ADLR 4 ADLR 5 ADLR 6

groet, Wilco

8 gedachten over “Als je begrijpt wat ik bedoel

  1. Het heeft wel wat zo een kasteel, precies. Wel veel onderhoud aan. Je moet al snel een leger poetsdames en tuinmannen in dienst nemen. Dat tikt aardig aan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s