Rust kan je redden!

Soms zou ik wensen dat er wat meer uren in een dag zaten. Er zijn zoveel ontzettend leuke dingen die ik wil doen, maar er is gewoon onvoldoende tijd om het allemaal te doen. Alwart Boers -die bijna klaar is met fietsen door Afrika dan naar The States gaat- stuurde me een berichtje via Facebook, of dit niet iets voor me was. In drie maanden 5000 kilometer afleggen in Gelderland elke dag een blogje schrijven en leuke dingen meemaken. Voorwaarde: tussen 1 juli en 1 oktober volledig beschikbaar zijn.

5000 km

Ik zou het zo graag willen. Ik kan er alle dingen die ik leuk vind in combineren (schrijven, fietsen, genieten), maar ik kom nu al bijna niet meer toe aan bijvoorbeeld elke dag even bloggen. En ik wil ook graag alle medebloggers blijven volgen. Strompelend door blogland … (mijn achillespees is bijna genezen, dan kan ik weer wandelen) kom ik zoveel ontzettend leuke mensen tegen. De één nog inspirerender dan de ander, soms hilarisch, soms emotioneel. Ik wil alle stukjes lezen, maar merk dat ik er soms nauwelijks tijd voor heb.

Dit lijkt op klagen, hè? Dat wil ik eigenlijk niet. Ik geniet van mijn baan, de kinderen en de leuke dingen die ik daar meemaak. Het dagelijkse fietsretourtje door de polders. Allemaal heerlijk. Daarnaast vind ik het geweldig om allemaal leuke dingen mee te maken die voortkomen uit de uitdagingen die ik mezelf gesteld heb. Deze week heb ik weer een leuk verzoek gekregen, waar ik jullie graag binnenkort over vertel.

Als ik dan wil klagen, dan is het over de beperkte hoeveelheid tijd die er in een dag zit. Gelukkig heb ik geleerd dat er verschillende soorten tijd zijn. Eén ervan is de ‘beleefde tijd’. Ik wil genieten van elke seconde die passeert en probeer alles op te slurpen. En soms gebeurt het dan, dat je een dag te laat bent met het weekverslag (net als nu). Gelukkig is er geen ’52uitdagingen-politie’ die me aanspreekt en vraagt ‘waarom wij zo laat zijn!’

fierljeppen

Morgen ga ik met duizenden andere ‘gekken’ Friesland veroveren op de fiets. Ik heb een dag de tijd om te kijken, wat we met die apart pratende provincie moeten gaan doen. Houden of onafhankelijk laten worden? Vandaag nog even langs mijn moeder en tegelijkertijd de auto ‘inrijden’. Dadelijk nog 8,09 Euro overmaken naar Right To Play. Na dit blogje mijn lessen voor dinsdag voorbereiden. Daarna mijn fiets in orde maken voor morgen. Mijn wielerspullen klaarleggen. Vroeg naar bed, want om drie uur vannacht gaat de wekker. En niet vergeten te genieten … want ‘alleen rust kan je redden’. Ik hoor mijn kinderen de wijze woorden herhalen, die ze van opa geleerd hebben. ‘Pff, moeten zij zeggen … stuiterballetjes!’

groet, Wilco

24 gedachten over “Rust kan je redden!

  1. Wat een ontzettend leuke uitdaging die 5000 km fietsen, zou je daarvoor van Nederland afkomstig moeten zijn? Of mag een Belgische ook meedoen. Dat zou nu eens de max zijn zeg.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wel jammer hoor. Het is je echt op je lijf geschreven. Kun je echt niet? En wat dat lezen van andere blogs betreft moeten we ons niet al te druk maken hoor. Ik loop ook zo achter soms. Het kan gewoon niet allemaal. Ben benieuwd hoe het vandaag gaat/ gegaan is. Hopelijk niet al te veel langzame rijders voor je.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s