Pasta

Pasta? Ja … hij past. Sterker nog hij zit als gegoten. De XL-versie van mijn retro Ventoux shirt werd vandaag door PostNL afgeleverd. De bezorger keek wel even vreemd op, dat ik het pakje in ontvangst nam. Hij moet gedacht hebben, dat er op dit adres louter vrouwen woonden, omdat de 7.894 pakketjes die hij hiervoor kwam brengen, als afzender alleen maar Zalando, of Wehkamp hadden. Maar dit keer stond er ‘wieleroutfits’ op de sticker en was de aankoop helemaal alleen voor mij.

Ventoux shirt

Een fraai shirt van Italiaanse makelij. Het kleedt zo goed af, dat ik er zeker van ben, dat mijn eerste bestelling (de large versie) absoluut te strak zou zijn geweest. Een geluk bij een ongeluk dus. Op het grijs, rode shirt prijkt de tekst: Les extrêmes se touchent Ventoux (de uitersten raken elkaar Ventoux). De betekenis ervan mag iedereen op zijn eigen manier invullen. Voor mij liggen die extremen in de beleving (plezier en afzien), het landschap (bos en maanlandschap), de weersomstandigheden (wind, warmte en kou) en de prestatie (snelheid en hoogteverschil).

Om optimaal voorbereid te zijn, is het belangrijk om ‘koolhydraten te stapelen’. Deze ‘snelle suikers’ zijn bij duurinspanningen dé energiebron voor je lijf. Belangrijk om voor een een prestatie van formaat rekening mee te houden. Vandaar dat ik nu, een kleine week voor mijn uitdaging, aan een dieetje zit. Ik las op verschillende fora dat koolhydraten vooral in pasta en bananen zitten, dus heb ik de schappen in de supermarkt maar leeg gekocht.

pasta

Vanavond heb ik voor een klein weeshuis macaroni gemaakt. Omdat de rest van de familie -op zijn zachtst gezegd- geen fan is van gezond voedsel, is er voor mij nog zeker voor drie dagen ochtend-, middag- en avondeten over. Maar alles voor de ‘snelle suikers’ en de ‘koolhydraatstapel’! Dus als Fem en de kinderen morgen een kapsalonnetje van Dinner You eten, duw ik de macaroni naar binnen met één van de twaalf bananen die ik gekocht heb.

pan bananen

Natuurlijk is een goede variatie in eten ook belangrijk, vandaar dat ik ook maar een grote pot van mijn favoriete lekkernij heb gekocht. Pasta is pasta, nietwaar? En geloof het of niet … nog koolhydraatrijk ook!

pasta chocola pasta KH

groet, Wilco

9 gedachten over “Pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s