Gimme a break/brake*

* doorhalen wat niet van toepassing is.

Ik ben volop bezig met de voorbereidingen voor 7 mei; de dag dat ik de Ventoux ga beklimmen. Natuurlijk wil ik graag in stijl en heelhuids aankomen, dus zorg ik ervoor dat alles tiptop in orde is. Als het aan mij ligt, gaat dat natuurlijk lukken, maar dan moet de rest van de wereld natuurlijk wel een beetje meewerken! Een week voordat ik afreis naar de Vaucluse is mijn kookpunt echter bijna bereikt. Tijd om het van me af te schrijven in een blogje.

Het begint met het idee om de top te halen ik het exclusieve shirt, dat hoort bij de film Ventoux, die 14 mei aanstaande in première gaat. Na wat rondkijken op het internet wordt me al duidelijk, dat het shirt nergens (zomaar) te verkrijgen is. Dus trek ik de stoute schoenen aan en schrijf naar de PR-afdeling van de film een mailtje met de vraag of ik het shirt ergens kan kopen. Eerlijk gezegd verwacht ik niet, dat ik antwoord krijg, maar wat schetst m’n verbazing, een dag later ligt er een digitale envelop in mijn mailbox.

Ventoux-shirt-400x404

‘Beste Wilco, Bedankt voor je enthousiaste bericht en wat een leuk initiatief! Ik vrees alleen dat ik je moet teleurstellen. De Ventoux wielershirts die wij konden inzetten ter promotie van de film zijn allemaal al ingezet. Het shirt is (nog) niet te koop, maar wellicht kun je er binnenkort één bemachtigen. Mocht dit zo zijn, dan laat ik je het uiteraard even weten. Voor nu alvast veel succes met trainen voor de Mont Ventoux! Groeten, Jurre’

Tja, jammer maar helaas. Dan maar op zoek naar wat anders. Op de website metrofietser.nl vind ik een geweldig mooi shirt, tegen een prima prijs. Impulsief als ik ben, stop ik het vod meteen in mijn winkelwagen, wil afrekenen, maar denk: kan mij het schelen, ik doe er ook nog een blits retro Peugeotshirt bij. Alsnog afrekenen en genieten van mijn aankoop.

full33377608 full28446909

Tot ik een mailtje binnenkrijg met de volgende inhoud:

‘Beste W. Kannekens, We hebben de bestelling in goede orde ontvangen. We zullen het product zo spoedig mogelijk verzenden. U ontvangt hier nog een mail over. Bedankt voor uw bestelling.
LET OP WIJ ZIJN GESLOTEN TOT EN MET 05 MEI 2015. BESTELLINGEN WORDEN NA DEZE PERIODE PAS WEER VERZONDEN ALSMEDE MAILS BEANTWOORD.
(zoals vermeld op de website) Prettige dag, Team retrofietser’

ARGHHHHHH!!! Ik vertrek op 6 mei (om vier uur in de ochtend!). Het staat inderdaad op de website, maar ik heb er helemaal overheen gekeken. Annuleren kan niet, want ik heb al met Ideal betaald. Gelukkig kan retourneren wel, dus dan maar bij een andere leverancier proberen en als ik na 6 mei het shirt ontvang, stuur ik het gewoon terug.

Op wieleroutfits.nl bestel ik het geweldig, blitse wielershirt voor de tweede keer. Controleer of deze webshop geen vakantieperiode heeft en reken met een gerust hart voor de tweede keer af. Levering binnen 1-3 werkdagen. Niets kan er meer misgaan zul je denken … WRONG!

‘Beste Wilco,
Bedankt voor uw bestelling bij Wieleroutfits. We hebben zojuist contact gehad met onze leverancier en helaas te horen gekregen dat het artikel, Davanti Ventoux Wielershirt Korte Mouwen Grijs/Rood maat L, niet meer leverbaar is. Onze excuses hiervoor. Wij kunnen wel de XL bestellen of willen we u voorstellen om een product in onze webshop uit te kiezen ter waarde van €82,95, ter compensatie. Indien u een keuze heeft gemaakt mag u dit ons laten weten door dit e-mail bericht te beantwoorden. Wij hopen dat wij u hiermee verder kunnen helpen. Indien u geen alternatief kan vinden, is het natuurlijk altijd mogelijk om uw aankoopbedrag retour te ontvangen. Graag horen we van u. Met vriendelijke groet, Remco Derksen Wieleroutfits.nl.’

De stoom komt zo’n beetje uit mijn oren, maar ik besluit voor de XL versie te gaan. Als die echt te groot is, dan ga ik daarna wel in op de compensatie. En trouwens … als ik een beetje geluk heb, dan staat er een zuidenwind, als ik ga klimmen en dan kan een extra groot shirt als een zeil werken en word ik zo de berg op geblazen. Even de weersverwachting checken:

weer in Bedoin

Ja hoor! 32 km/uur vol de wind tegen (da’s windkracht 5). Nou ja, in de bergen kan het weer zomaar omslaan, dus ik houd moed!

Tussen de mailtjes door probeer ik ook nog Vodafone te bereiken. Ik wil namelijk mijn buitenlandbundel tijdelijk uitbreiden. Dat moet volgens hen heel makkelijk zijn via hun app of de website. Maar als ik de bundel wil activeren, krijg ik op mijn telefoon de mededeling:

‘Vodafone info: Door een technische storing kunt u zich momenteel niet aanmelden voor Vodafone BloX. Probeert u het later nog eens.’ 

Natuurlijk laat ik me niet me niet zomaar afschepen en probeer de helpdesk te bellen. Voor 45 cent per minuut mag je dan luisteren naar een ingesproken bandje waar op staat dat ze het heel druk hebben. In twaalf minuten tijd gaat mijn gemoedstoestand van binnensmonds mopperen naar heftig schreeuwend en tierend door de kamer stampen. Nog één laatste verwensing en dan verbreek ik de verbinding. Mijn kinderen weten ook niet meer waar ze aan toe zijn. Ik hoor Jelle tegen Sibe zeggen: ‘Dat doet ie normaal alleen in de auto.’

De auto … da’s waar ook. Bijna was ik vergeten dat ik ook nog even naar mijn handrem moet laten kijken. Dus snel naar Kwikfit. Ik leg kort uit wat er volgens mij aan de hand is met mijn handrem en stel de twee prangende vragen: wanneer kan het gemaakt worden en … wat mot dat kosten? Er is gelukkig tijd genoeg om het te laten repareren. De vraag is, of ik geld genoeg heb. Met een beetje geluk, valt het mee en hoeft hij alleen afgesteld te worden. In het ergste geval moet alles vervangen worden en gaat het me 250 Euro (lees: tweehonderdvijftig Euro) kosten 😦 . Toch maar een afspraak gemaakt, want ik wil niet in de situatie komen dat ik bergop in een file kom te staan, met voor en achter me twee joekels van vrachtauto’s en dan aangewezen zijn op de snelheid van mijn rechtervoet.

SFA003005646

Nu ik toch met remmen in de weer ben, rijd ik ook maar meteen naar Bike2Build voor nieuwe remblokjes voor m’n fiets, Op zich heb ik nog wel genoeg rubber op de blokjes zitten, maar ik ben toch liever heel erg zeker van mijn zaak. Natuurlijk zijn de blokjes die ik altijd koop niet meer te krijgen en moet ik overstappen op een merk, dat ik nooit eerder gebruikt heb. Het zal ook eens meezitten!

fiets monteren 1 fiets monteren 2

Gelukkig loopt de montage zonder al teveel problemen. Tenminste dat is wat ik denk. Het moet natuurlijk nog blijken als ik de eerst volgende keer ga fietsen. Maar dat ga ik vanavond niet meer doen. Nu wil ik rust en even niet meer nadenken over internetbundels voor in het buitenland, te grote retro shirts, remblokjes, tegenwind en handremmen. Please gimme a break, gimme a Kitkat! En ja hoor, als ik het niet dacht … die zijn ook op. Gelukkig heb ik altijd een alternatief, geheim voorraadje chocolade. Zennnnnnnnn.

chocolade

groet, Wilco.

7 gedachten over “Gimme a break/brake*

  1. Vergeet je de twee alcohol test kitjes niet. Is verplicht in FRANKRIJK. Zal je zien, heb je ze niet, krijg je een prent! Als Murphy met je mee rijdt……

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s