Utrecht; over de Heuvelrug en terug

Aanstaande woensdag (11 maart 2015) staat alweer mijn derde provincietocht op het programma. Dit keer ben ik van plan om ruim 200 kilometer in de provincie Utrecht te gaan fietsen. Op het eerste gezicht leek het me lastig om zo’n afstand in onze kleinste provincie te proppen, maar het is me toch gelukt.

Utrecht

Mijn wekker zal om 4 uur ’s morgens afgaan, zodat ik op tijd in de auto zit en voor alle drukte naar Woerden kan rijden. Ik wil daar om uiterlijk 6 uur beginnen met mijn tocht, die als eerste naar het noordoosten zal gaan. Tegen de wind in beginnen dus :). Bij Vleuten ga ik via Maarssen naar het centrum van Utrecht. Met een beetje geluk kan ik met een heldere lucht, wat mooie beelden maken van de Dom.

Drone_Domtoren Dom

Ik verlaat Utrecht weer in noordoostelijke richting en ga via Maartensdijk het bos in op weg naar het paleis van onze vroegere Koningin Juliana. Ik ga zigzaggend in richting de grens met Gelderland. Onderweg kom ik onder andere langs: Soesterberg, Amersfoort en Leusden. Bij Maarn ga ik de bossen in en de ‘bergen’ van de Utrechtse Heuvelrug bedwingen.

Heuvelrug

Op 135 kilometer tik ik bij Rhenen de top van de laatste heuvel aan en begin ik, als het goed is, met de wind in de rug, aan een tochtje langs de Nederrijn en Lek. Als ik onder de A27 doorfiets, duik ik de ‘binnenlanden’ van de provincie weer in. Via Nieuwegein en Montfoort eindig ik dan in Woerden.

Ik verwacht, dat ik deze keer geen ‘bospaadjes met schelpenzand’ of ‘tunnels verboden voor fietsers’ tegenkom. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik precies uitkom op de geplande 203 kilometer, want er zullen vast wel wegomleggingen, of andere spannende hindernissen te nemen zijn. Aanmoedigen kan via mijn Facebook.

groet, Wilco

5 gedachten over “Utrecht; over de Heuvelrug en terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s