HELP!

De provinciale verkiezingen staan voor de deur, dus de media proberen ons weer naar het stemlokaal te lokken. Dat leek me een goed moment, om in de ‘stemming’ te komen voor een echt interessante verkiezing: ‘Welk (laatste) goede doel verdient mijn steun en aandacht?’ 

Loesje

Ik heb eerder een stemronde gehouden bij challenge 13 om vijf andere goede doelen te steunen. Ik steun er op dit moment al vier (Unicef, Cliniclowns, Kidsrights en Plan Nederland), er is dus nog één plekje open. Tijdens mijn vorige ‘POLL ACTIE’ kwam ik erachter dat er ook veel andere (kleinere) goede doelen zijn. Daar wil ik deze keer aandacht aan geven.

Ik wil echter niet dat ik een organisatie vergeet, dus vraag ik in dit blogje om input. Als jullie organisaties kennen die zich op de één of andere manier inzetten voor kinderen die om welke reden dan ook wat steun kunnen gebruiken, dan wil ik je vragen mij voor 13 maart 2015 een berichtje te sturen. Natuurlijk zou ik het super vinden, als je je eigen netwerk (Twitter, Facebook, WordPress, Tumblr, LinkedIn, etc.) gebruikt, om mensen te attenderen op deze pagina. De korte link is: http://wp.me/s5hhc6-help

De goede doelen die ik op dit moment heb geselecteerd en die sowieso volgende week in de poll komen zijn:

1. DakarkidsDakarkids zijn veelal weerloze kinderen geboren uit hoop en armoede. De missie van Dakarkids is dat kinderen niet meer op straat behoeven te bedelen, ze sterk maken, opleiden waardoor zij in hun eigen land kunnen blijven en niet de boot nemen.

2. Regenboogboom; Stichting de Regenboogboom helpt kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma en handicap ontdekken dat zij, op eigen kracht een innerlijk gevoel van veiligheid en vrijheid kunnen scheppen. Ze kunnen daarmee met meer zelfvertrouwen, rust en levenslust hun moeilijke omstandigheden tegemoet treden.

3. Stichting Babyspullen; helpt ouders met een kleine portemonnee. Zij ondersteunen bij de aanschaf van kleding en spulletjes die elke baby nodig heeft. Stichting Babyspullen is gestart vanuit de gedachte dat dat sommige gezinnen de hulp goed kunnen gebruiken wanneer er en kleine op komst is.

4. Stichting Kind en hulphond; Kinderen met een beperking (vooral lichamelijk) krijgen de kans met een door de stichting gezochte en geteste pup de opleiding van “kinderhulphond” te volgen. Zo kunnen ze makkelijker integreren in de maatschappij.

5. My book buddy; My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. Ze richten speciale bibliotheken in, op scholen voor kansarme kinderen in het primair onderwijs. Elk klaslokaal wordt voorzien van een bibliotheekkast die door lokale timmerlieden zijn gemaakt. Deze kast is gevuld met leesboeken op het niveau van de kinderen uit die klas en geschreven in de taal van het betreffende land.

Door mijn acties van de afgelopen week mag ik 9,63 Euro overmaken naar Right To Play. Op deze pagina kunnen je de actuele stand van alle uitdagingen zien.

groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s