And the Oscar goes to …

Nou niet de Oscar, maar de Liebster Award. Ja het is echt waar, ik ben genomineerd voor een heuse Award. Sinds ik ben gaan bloggen, volg ik ook andere bloggers, gewoon omdat het leuk is en om geïnspireerd te raken door hun kijk op de wereld. Door één van hen ben ik genomineerd. Narda schrijft onder de naam Beaunino, wat een eerbetoon is aan haar vroegere huisdier, een magistraal grote Bordeauxdog. Op WordPress liep ik tegen haar blog aan. Narda schrijft gevarieerd en kan in weinig woorden iets wat heftig is, luchtig neerzetten. De variatie in blogs en plogs zorgen ervoor dat ik haar trouw ben gaan volgen.

liebster-award-logo

Toen ik hoorde dat ik de Liebster Award mocht ontvangen, ben ik meteen mijn bankrekening gaan checken, om te kijken of er wel 6 of 7 cijfers tussen het Euro-teken en de komma passen. Terwijl op ING.nl de melding kwam te staan ‘Uw geld wordt geteld’ (dat duurt bij mij altijd even!), kon ik ondertussen verder Googlen op deze prijs. De prijs wordt, in het Engels, als volgt omschreven:

 • This award exists only on the internet, and is given to bloggers by other bloggers.
 • It has German origins – the word “liebster” has several definitions: dearest, sweetest, kindest, nicest, beloved, lovely, kind, pleasant, valued, cute, endearing, welcome, sweetheart and boyfriend (really?)
 • It follows similar principles as a chain letter, in the sense that it should be passed forward to a certain number of people.
 • The choice lies within each of us to ACCEPT it, and continue PAYING IT FORWARD or to refuse to accept it, thereby STOPPING or INTERRUPTING the chain.
 • Variations have been made over time to the “rules”.

Terwijl ik de ING site snel afsloot, besefte ik me, dat ik dus genomineerd werd voor een virtuele award, voor beginnende bloggers (minder dan 200 volgers) om de persoon achter de blog beter te leren kennen en om aan te geven dat je de blog echt de moeite waard vindt. En zoals Miss Universe jaarlijks een statement maakt voor ‘Worldpeace’ zo zeg ik hier en nu, dat me dat veel meer waard is dan dat schip met geld.

Zonder gekheid, ik vind het leuk dat mijn blogs en mijn actie opvallen en ontvang de Liebster Award met alle plezier en trots. Ik wil de aandacht wel graag meteen ombuigen naar het doel waar ik voor bezig ben. Ik maak me er hard voor dat kinderen over de hele wereld het recht op spel terugkrijgen en behouden. Right To Play zet zich daarvoor in en mijn inspanningen zijn er op gericht om hen in de spotlights te zetten en ze in hun strijd financieel te steunen.

RTP

Ondanks mijn natuurlijke aversie voor regeltjes, zal ik me aan de afspraken houden die horen bij deze prijs.


1. Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft en zet een link naar zijn/haar blog in je eigen blogspot.
Ik had Narda hierboven al bedankt, maar doe dat graag nog eens. Bovendien beloof ik, dat ik tijdens mijn Noord-Holland tocht ook nog een klein cadeautje afgeef. Nada, super bedankt voor deze nominatie!


2. Je beantwoordt de 11 vragen die je gekregen hebt bij je nominatie.
Het grappige is, dat Narda me maar 10 vragen gesteld heeft, maar ik ga kijken of ik iets kan bedenken om daar een draai aan te geven.

1. Wanneer en waarom ben jij begonnen met je blog?
Het bloggen is gestart, toen ik begonnen ben met mijn actie voor Right To Play. Daarvoor schreef ik als directeur van een basisschool ook al wekelijks een inleiding bij de nieuwsbrief. Als ik daar op terugkijk, is dat eigenlijk de start geweest van het bloggen, al noemde ik dat nog niet zo. Ik ben dus sinds vier maanden echt aan het schrijven geslagen. De reden is eigenlijk simpel. Eén van mijn 52 uitdagingen is, om wekelijk verslag te doen van mijn actie. Het schrijven is echter zo verslavend, dat ik nu bijna dagelijks in mijn toetsenbord klim.

2. Kun je de inhoud van je blog in drie regels samen vatten?
Ik wil de lezers van mijn blog meenemen in de uitdagingen die ik voor Right To Play doe. Daarmee geef ik ze ook een kijkje in mijn dagelijkse leven. Soms in beeld, soms in geluid, meestal in woorden en het liefst met een luchtige blik op de werkelijkheid.

3. Welke vijf woorden zijn het meest op jou van toepassing.
Enthousiast, humor, gedreven, sportief, idealist.

4. Wat vind je van de wereld?
Zou een stuk mooier worden, als we wat minder aan onszelf dachten en wat meer aan de ander. We zijn zo snel geneigd om de schuld (verantwoordelijkheid) bij een ander te leggen. Gewoon iets leuks, goeds, grappigs voor een ander doen, maakt het zoveel leuker! Probeer het maar eens. Natuurlijk kun je niet in je eentje de wereld veranderen. Maar je kunt wel in je eentje het verschil maken voor een ander! Verder vind ik dat we het leven en onszelf veel te vaak, veel te serieus nemen. Humor en relativiteit kan zoveel lucht geven! Dus snel naar de volgende vraag.

5. Hoeveel kinderen heb je zelf en hoe oud zijn ze?
Bij mijn weten heb ik twee kinderen :).
Sibe is 6 jaar; een spring in het veld, druk, eigen willetje, druk, recht uit het hart, druk, voetballertje, druk, snel afgeleid en druk. Mijn allerliefste jongste zoon.
Jelle is 10 jaar; een binnenvetter, sportief, slimmerd, copycat, sterke drang om de beste te zijn, net zo eigenwijs als papa, te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Mijn allerliefste oudste zoon.

6. Naar welke muziek luister je het liefst als je fietst?
Dat varieert heel erg. Het repertoire schiet van Aznavour naar Ouboter, via Etheridge, Queen, Meeuwis, naar Eva Cassidy, om dan via Acda & De Munnik, Morissette, Mika, Racoon, Bellafonte, Denver, Pagny en Jewel, te eindigen bij onder andere: Zaz, Passenger, Joel, Mr. Probz, DeLange, Het Klein Orkest, Chapman, De Leeuw en Bocceli.

7. Zijn er misschien kleine dingetjes die we kunnen doen om je te helpen je doel te bereiken?
Ik wil heel graag dat mensen in beweging komen om deze wereld mooier te maken. Er zijn al veel leuke mensen die dat doel nastreven en ik word heel blij van mensen die iets onbaatzuchtigs doen voor anderen. Ik zet me in voor Right To Play, maar er zijn echt heel veel dingen te bedenken waar je je hard voor kunt maken. Ik zou het fantastisch vinden als de olievlek groter wordt. Als mensen ‘uitdagingen’ aangaan voor een goed doel. Ik hoop dat het idee verspreid wordt. Wat je zou kunnen doen? Hmmm, het idee doorgeven. Stuur mijn linkje www.52uitdagingen.nl door in je netwerk (Facebook, Twitter, LinkedIn, Bloglovin, Worpress). Als we ons allemaal onbaatzuchtig een klein beetje inzetten voor een ander, dan wordt de wereld een stuk mooier!

8. Ben je ook te volgen via Twitter of Facebook?
Ja heel erg! Kijk maar eens op: Twitter en Facebook. Iedereen is welkom om me te volgen en berichtjes te delen.

9. Als het jaar voorbij is, wat zou je dan het liefst willen gaan doen?
Ik hoop dat ik dan de staatsloterij heb gewonnen, zodat ik dit kan blijven doen. Maar als dat niet het geval is, dan wil ik erg graag weer voor de klas. Dus niet meer als directeur op een basisschool, maar met en voor kinderen het verschil maken! Wie kent er nog leuke scholen voor me, die op zoek zijn naar de allerleukste meester?

10. Is er misschien een vraag die ik niet heb gesteld, maar die je graag had willen beantwoorden? Welke en wat was je antwoord dan geweest?
Ja ik miste vraag 11. Dus die ga ik hieronder zelf verzinnen!

11. Wat wil je worden als je groot bent?
Ik wilde vroeger al astronaut worden en na wat omzwervende gedachten, wil ik dat eigenlijk weer! De reden hiervoor is, dat de enige twee astronauten die Nederland heeft voort gebracht, zo ontzettend veel goede dingen doen (gedaan hebben), dat ik graag in hun voetsporen zou willen treden. De tien geboden van Wubbo Ockels en de visie van André Kuipers op het belang van spel zijn voor mij leidend in die gedachte.


3. Je nomineert 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben en brengt hen daarvan op de hoogte. 
Ik heb op dit moment twee bloggers die ik de Award zou willen ‘doorgeven’. De eerste is: Christien Romp. Zij zorgt er met haar positieve druppels voor, dat elke dag vrolijk begint. De tweede blogger die ik graag zou nomineren is Noami Soeters, zij doet elke dag iets goeds voor deze wereld, kijk maar op haar website: www.wantwaaromniet.nl.

Voor hen heb ik de volgende 11 vragen. Ik hoop dat jullie de tijd vinden om antwoorden te geven. Succes met jullie blogs en acties waarmee jullie de wereld op jullie manier mooier maken.

1. Als je een voorwerp zou moeten kiezen, dat jou het beste omschrijft, wat is dat dan en waarom?
2. Op welke blog/actie ben je het meest trots (graag met toelichting)?
3. Wat wil je worden als je later groot bent :)?
4. Wie is een groot voorbeeld voor je geweest in je leven en waarom?
5. Wat is de top drie van je bucketlist?
6. Als je je eigen droomhuis zou kunnen bouwen, op een zelfgekozen plek op deze wereld, hoe zou dat huis er dan uitzien en waar zou het staan?
7. Welke regels uit welke lied ontroeren je het meest?
8. Als je een slogan zou mogen schrijven voor je eigen website, hoe zou die dan luiden?
9. Welke algemene eigenschappen van je sterrenbeeld komen helemaal overeen met jouw eigen karakter?
10. Als je je leven 25 jaar vooruit spoelt in je gedachten, wat heb je dan bereikt?
11. Welke gekke bekken selfie durf je hier te plaatsen?

Groet, Wilco

6 gedachten over “And the Oscar goes to …

 1. Dankjewel voor de nominatie, Wilco. Zoals ik je al per mail liet weten, zal ik de gevraagde tegenprestaties niet leveren, maar dat wil nog niet zeggen dat ik hier helemaal niets mee doe. Kijk morgenochtend maar even naar mijn druppel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: druppel 03-03 – de wereld een beetje mooier maken (II) | TekstFontein

 3. Je schrijft zalig, en je project is de max. Ik heb onmiddellijk gedeeld met een selectie vrienden van wie ik vermoed dat ze ook geinteresseerd zullen zijn. Ik kijk ook eens voor sponsoring.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s