ADHD

De afkorting in de titel van dit blogje staat gebruikelijk voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, wat zoveel inhoudt als concentratieproblemen door rusteloosheid. Ik heb vandaag echter geen last van een verhoogd energieniveau, integendeel. Ik kom ernstig energie tekort. Zo hik ik bijvoorbeeld al de hele dag tegen het schrijven van dit blogje aan. Ook van m’n voorgenomen rondje rennen is niks gekomen. Ik dacht nog even, dat een flinke reep chocola, in combinatie met wat goede prestaties van de Nederlanders bij het schaatsen me wat energie zou opleveren, maar ik had een extra reep nodig om de teleurstellingen te verwerken.

chocolade

Een tekort aan ADHD staat vandaag dan ook niet voor mijn gebruikelijke rusteloosheid, maar voor een tekort in de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine D. Vitamine D wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht en zorgt ervoor dat ik me happy en fit voel. Zo halverwege februari mis ik die zon op z’n allermeest. Ik wil weer gewoon dat het zomer is! Dat ik in mijn korte broek op mijn fiets kan stappen, om een rondje te rijden. Dat je mensen om je heen ziet lachen op volle terrasjes. Dat je geniet van een zuchtje wind dat verkoeling geeft. Dat je… Zoals je merkt, zorgt een tekort aan vitamine D bij mij ook voor chagrijn.

Een ideaal moment om even te mopperen, want terwijl ik hoopte dat mijn inspanningen van deze week een flink bedrag zouden opleveren voor Right To Play, kom ik op een schamele 9,07 Euro uit. Aan de andere kant, wie ’t kleine niet eert …

Vooruit, ik zal een tussenvorm zoeken. In plaats van te blijven mopperen, maak ik een top vijf van de uitdagingen waar ik het meest tegenop zie, of het minst aan toe kom.

Op de vijfde plaats: Zorg dat drie andere mensen een challenge opzetten. Ik hoop natuurlijk wel heel erg dat dit lukt en dat ik anderen kan inspireren een soortgelijke actie op te zetten. Ik weet in ieder geval wel, dat ik niet de enige ben in Nederland die zoiets doet. Dus ik ben niet de enige ‘gek’, kijk maar eens op de website van Naomi Soeters.

Op de vierde plaats: Leer 3000 Indonesische woorden. Natuurlijk spreek ik al een woordje Indonesisch, maar toch … Ik kan maar niet de tijd vinden/maken om echt te gaan leren. Ik heb wel een stok achter de deur. Ik wil namelijk graag brieven kunnen schrijven aan Febi, het meisje dat we via Plan Nederland steunen. Toch maar gewoon een vast moment in de week kiezen denk ik.

Op de derde plaats: Tien kilo afvallen (startgewicht 91,4 kilo). Ik heb die challenge al een beetje aangepast en ik kijk per week of ik afgevallen ben, of aangekomen. Op basis daarvan maak ik een bedrag over naar Right To Play. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het gewicht wat ik nu heb, wel oké is. Dus als ik die niet haal, dan incasseer ik de ‘boete’ gewoon.

Op de tweede plaats: Fiets gemiddeld 15 kilometer per week op de gewone fiets. Ik heb een beetje een hekel gekregen aan die gewone fiets. Ik loop liever, of pak m’n racefiets. Ik had hem bij m’n challenges gezet om wat in beweging te blijven, maar eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik wel genoeg beweeg.

Tot slot en met stip op de eerste plaats: Eet een week lang geen chocola. Terwijl ik dit schrijf stop ik weer een stuk in m’n mond. Naast veel koffie drinken, is dit zo’n beetje het enige ongezonde wat ik nog doe. Ik ga het nog wel proberen hoor, maar schaam me er niet voor, als ik faal.

Natuurlijk moet ik nog flink m’n best doen, om met name de fietsopdrachten te halen, maar ik vertrouw erop dat het me gaat lukken. Voorlopig blijf ik Alle Dagen Heel Druk met mijn challenges en dus oprecht een ADHD’er. Zelfs als ik af en toe wat vitamine supplementen of zon nodig heb!

groet, Wilco

Een gedachte over “ADHD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s