KC Troubadour gaat rennen voor Right To Play

Woensdag 4 februari 2015 belooft een mooie dag te worden. Nee, ik heb geen cursus ‘weer voorspellen voor gevorderden’ gevolgd of zo. Maar op die dag zullen ruim 200 kinderen van Kindcentrum De Troubadour in Rosmalen trappelend aan de start staan voor hun sponsorloop voor Right To Play. Ik hou wel van positief denken en als we met z’n allen het diepste geloof hebben, dat het op die dag prachtig loopweer wordt, dan ga ik ervan uit, dat dat ook gaat lukken! 

In de voorbereiding op dat sportieve evenement hebben Nienke Peffer en Dania Laseroms, twee talentvolle aanstaande juffen, mij aan m’n Right To Play jasje getrokken. Ze zochten namelijk nog een goed doel voor hun sponsorloop en waren zo enthousiast geworden bij de kerstviering op de Pabo, dat ze Right To Play graag wilden introduceren op hun stageschool.

KCT 2KCT 1KCT 3

Vandaar dat ik gisteren en vandaag met mijn autootje ben afgedaald naar Brabant. Daar kon ik zonder schroom met mijn eigen ‘zacht g’ aan acht verschillende groepen (en ruim 200 kinderen) uitleg geven over Right To Play. In elke klas heb het onderstaande filmpje laten zien en met de kinderen gesproken over het recht op spelen en waarom dat voor sommige kinderen niet gewoon is.

Na die uitleg kwam het allerleukste … want waar ter wereld je ook komt, kinderen vinden het altijd geweldig om te spelen. Dat was op de Troubadour natuurlijk niet anders. We hebben spelletjes gedaan die soms helemaal nieuw waren en soms al bekend. Spelletjes die gingen over plakmoleculen, over matrozen op een schip, over gezonde lijven en virusjes … De tijd vloog voorbij en was soms zelfs veel te kort, maar ik heb beloofd dat ik de spelletjes door zal sturen, zodat de juffen en meesters ze nog wel een keer kunnen spelen met de kinderen.

KCT 4 KCT 5 KCT 6

Ik kijk uit naar 4 februari … tegen die tijd is mijn spierpijn van de halve marathon vast over en ga ik vol enthousiasme in Rosmalen meerennen voor het aller geweldigste goede doel: kinderen overal ter wereld laten spelen!

Groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s