Zeg maar nee, dan krijg je er twee … toevallig!

Dank jullie wel! Ontzettend bedankt dat jullie zo aardig voor me zijn!

Toen ik vorige week namelijk schreef, dat jullie mochten bedenken aan wie ik het volgende cadeautje zou moeten weggeven, dacht ik dat ik een behoorlijk risico liep. Veel van jullie ken ik persoonlijk en het had me om die reden dan ook niet verbaasd, als ik met een schier onmogelijke opdracht werd opgezadeld.

Er lag een kans, een schot voor open doel … om mij met een agenda waarop staat: “onbereikbare doelen, die gaan zo lekker lang mee” op pad te sturen naar bijvoorbeeld:

* Minister president Mark Rutte en het dan overhandigen met de woorden: “Rutte Twee, hoe lang gaat dat nog mee?”
* Die bijna naamgenoot Fred Rutten en hem te vragen, of hij denkt ooit landskampioen te worden … met welke club dan ook?
* Trijntje Oosterhuis om haar alvast te feliciteren met de eerste overwinning sinds Teach-In uit 1975.
* De Friese Rayonhoofden met de een groot spandoek waarop staat: “It sil heve!”
* Enzovoorts, enzovoorts …

Maar in plaats van mij een hak te zetten, dachten diegene die reageerden op mijn blog juist als eerste aan een ander. Mensen die het volgens hen echt verdienen zomaar een cadeautje te krijgen en dat vind ik nobel.

Als eerste reageerde Laura van Overdijk met de woorden: “Ik zou hem geven aan Jos van Willigen, omdat hij mij altijd steunt in mijn dromen en omdat hij een hele mooie droom heeft die hij in 2016 wil verwezelijken: the Appalachian Trail lopen voor een goed doel (en een beetje voor zichzelf natuurlijk 🙂 )”
Ik heb me even ingelezen, maar die Appalachian Trail is … 3500 km!!! Ik weet niet of Jos hem helemaal wil gaan lopen, maar voor mij reden genoeg om deze man eens te willen ontmoeten!

De tweede (en tevens laatste) die reageerde was Plan Nederland. “Wij zouden wel een exemplaar willen verloten onder onze vrijwilligers, omdat ze zoveel voor Plan Nederland doen!” Tja, dan wordt het lastig voor me om daar “Nee” tegen te zeggen. Het is namelijk zo dat, in de ‘strijd om mijn donateurschap’ van een paar weken geleden, ze na een spannende race net tweede geworden zijn achter Kids Rights. Hun achterban was dus enorm fanatiek met het stemmen en daar zou ik graag iets terug willen doen. In dit filmpje (van een minuutje) wordt uitgelegd waar Plan Nederland voor staat.

Dus na wat piekeren, heb ik het volgende besluit genomen. Zowel Jos, als een vrijwilliger van Plan Nederland krijgt de Loesje Agenda van de Wereldwinkel. En omdat ik nog niet zo goed ben in klonen en 3D printen, ben ik maar naar de Wereldwinkel gegaan en heb zo’n zelfde exemplaar gekocht. Daarmee zit ik dan meteen aan het derde presentje dat ik weggeef en is challenge 15 ook afgerond.

Loesje agendawereldwinkel 2 en 3

Ik zal zo snel mogelijk contact zoeken met Laura en Plan Nederland om de voortgang van deze actie te bespreken en daarvan zal ik hier verslag doen. Nu is het tijd om me net als jullie voor te bereiden op de jaarwisseling en … mijn volgende uitdaging. Morgenochtend sta ik namelijk te rillen op het strand van Scheveningen en wil ik met een frisse duik het nieuwe jaar ingaan!

groet, Wilco

Een gedachte over “Zeg maar nee, dan krijg je er twee … toevallig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s