Alles is mogelijk, als je er open voor staat!

Deze week is deze Charity Challenge naar een compleet ander niveau getild. Zeven weken geleden begon ik aan deze uitdagingen, omdat ik graag in actie wilde komen voor Right To Play. Het voelde gewoon beter om zelf echt wat te doen voor het goede doel, dan alleen andere mensen vragen om in beweging te komen. Ik kon niet bevroeden dat mijn challenges zoveel aandacht zouden krijgen en zo succesvol zouden worden. In een paar weken tijd zijn er honderden mensen in de ‘doe stand’ gezet en geïnspireerd en heb ik al duizenden Euro’s opgehaald.

Deze week zou je met recht een omslagpunt kunnen noemen. De Pabo en PMK, die hun kerstviering koppelden aan Right To Play, maakte echt een mega verschil. Hier in de buurt van Rotterdam zouden ze het “Geen woorden, maar daden!” noemen, in Brabant noemen ze het “Groots” (met een zachte G). Hè, maak ik hiermee nou toch stiekem een verwijzing naar een voetbal wedstrijd van deze week? Sorry daarvoor!

Groots

Ik vond dat de studenten van de Pabo (en PMK) het verdienden om op een bijzondere manier bedankt te worden voor hun inzet en toewijding. Vandaar dat ik de docenten (die nog niet op de skilatten stonden, of aan het strand op Gran Canaria lagen) bereid heb gevonden voor een laatste “challenge”. Daaruit is deze videoclip uit ontstaan.

Uit mijn actie op de Pabo rolde ook nog een ander gaaf vervolg. Twee studenten: Nienke Peffer en Dania Laseroms gaan namelijk op 4 februari op hun stageschool De Troubadour in Rosmalen een sponsorloop organiseren voor de groepen 4 t/m 8. Ruim driehonderd kinderen komen daarmee letterlijk in beweging voor Right To Play. We gaan er een mooie actie van maken, Nienke en Dania!

Maar daar bleef het niet bij. Woensdag, the day after, ging ik na een kort nachtje het promotiemateriaal, dat ik had gebruikt, terug brengen naar het hoofdkantoor van Right To Play in Den Haag. Daar had ik een geweldig gesprek met Anouk Janmaat en Rick van Niekerk. Rick is de nieuwe manager communicatie en hij ziet het zitten, om iets meer te gaan doen met mijn Charity Challenge. Wat dat precies gaat worden, moet zich nog uit kristalliseren, maar het betekent wellicht dat er nog meer en structureler aandacht komt voor mijn uitdagingen. Echt heel gaaf dus!

Nauwelijks een dag later zat ik alweer in de auto naar Nijmegen. Daar had ik een gesprek met Erik Leus op de Hogeschool Arnhem Nijmegen afdeling Sport en bewegingseducatie. Voor het gemak ga ik dat in het vervolg afkorten met HAN SBE. Ik ben met Erik in contact gekomen via Boukje Smeets (volgens mij geen familie van). Boukje kende ik zeven weken geleden ook niet, maar we zijn met elkaar in contact gekomen via twitter. Zij stuitte op mij challenges en koppelde het idee meteen aan de opleiding waar ze les geeft.

Op 19 januari aanstaande komt er een kick-off van een actie voor Right To Play, die tot het einde van het schooljaar gaat lopen. De slogan van HAN SBE is: “Een SBE’er zet iedereen in beweging”. En dat is precies wat er gaat gebeuren. De studenten worden geprikkeld om zelf ook een of misschien wel meer challenges aan te gaan. Met die challenges gaan ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen in beweging zetten. Natuurlijk gaan ze een manier bedenken om zich te laten sponsoren voor hun uitdagingen en dat geld is bestemd voor Right To Play. Ik ga nog niet al teveel verklappen, maar de doelstelling die de organisatie zichzelf stelt, liegt er niet om!

De keerzijde van dit alles was, dat ik deze week geen meter gefietst heb! Mijn lijf spat werkelijk uit elkaar van de adrenaline en energie. Eigenlijk wilde ik deze ochtend gebruiken om te gaan lopen, maar iets in mij zegt me dat het verstandiger is, om dat niet te doen. Met mijn huidige energie niveau kan ik me waarschijnlijk niet inhouden en ga ik weer veel te hard en veel te lang en da’s niet goed voor mijn achillespees.

Ik heb ook geen tijd gehad om mensen mee uit eten te nemen, kaartjes of bloemetjes te sturen en al zeker niet om deze week geen chocola te eten. De Mont Ventoux ligt er over een half jaartje waarschijnlijk ook nog, dus dat komt allemaal op een later moment wel.

Ventoux

Gelukkig voor Right To Play zijn er nog wel de “lopende zaken”, zodat er nog wel iets extra’s op deze zaterdag wordt over gemaakt! Deze week ben ik met 18,53 Euro klaar met aflossen. Dus dat bedrag komt nog bovenop de duizenden Euro’s die deze week al richting het goede doel gingen.

Wat volgende week weer gaat brengen, ik weet het niet! Maar dat is het mooie van mijn Charity Challenge. Ik sta voor alles open en geniet van de geweldige ontmoetingen ‘along the way’. De inspirerende en enthousiaste mensen die ik daarbij ontmoet geven me weer zoveel energie, dat ik … ondanks mijn gebrek aan looptraining  er toch vanuit ga dat ik over 22 dagen een halve marathon kan lopen … alles is mogelijk … toch?!

groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s