Daphine, toekomstig President van Uganda

In de reeks verhalen, waarom ik voor Right To Play kies als goed doel, is hier het verhaal van Daphine.

Education-Daphine2_831

Ze is nog jong, maar Daphine heeft haar zinnen al gezet op een belangrijke baan.

“De spelletjes van Right To Play leren ons om vertrouwen te hebben. Als je de president van Uganda wilt worden, moet je daar wel zeker van zijn.”

Toen Daphine aan onze programma’s begon was ze een verlegen meisje van 4. Tien jaar later is ze een ‘Right To Play Junior Leader’ en daarmee de toekomst van Uganda.

Niet elk jong meisje dat opgroeit in Kampala is van plan om ooit de president te worden. Ook Daphine was dat niet. Haar vader, Sunday, zegt dat ze doorgaans meer belangstelling toonde voor tv kijken en slapen dan dat ze actief was. ”Haar prestaties op school waren niet zo goed en ze had weinig vrienden.”

Na een aantal jaren te hebben deelgenomen aan het Right To Play programma, begon Daphine signalen te tonen van leiderschap. Uiteindelijk vroeg ze haar coach of ze kon helpen met het leiden van de activiteiten.

Spelenderwijs heeft Daphine zich ontwikkeld van een slechte presteerder met weinig enthousiasme, naar een rolmodel in haar gemeenschap en een topstudent op school. Bij een landelijke toets haalde ze zelfs de hoogste score in haar leeftijdscategorie!

Daphine geeft aan dat ze haar succes te danken heeft aan de betrokkenheid van Right To Play.

“De spelletjes van Right To Play houden me fysiek fit. Op die manier zijn mijn hersenen in de klas altijd alert. Als ik een examen heb herinner ik me gemakkelijker wat de leraar me geleerd heeft.”

Daphine heeft een grote invloed in haar gemeenschap. Als de lokale jeugd hoort dat ze terugkomt van school, organiseren ze direct een spelletje dat ze kan leiden. “Tegen de tijd dat ze thuis is, hebben veel kinderen zich al bij ons huis verzameld,” zegt haar vader Sunday.

Kinderen en volwassenen in de gemeenschap vertrouwen Daphine en kunnen op haar bouwen. Daphine moedigt alle kinderen aan om te spelen en te leren. Dat is een eigenschap van een groot leider.

“Als ik besluit om de politiek in te gaan, zal het gemakkelijker voor mij zijn om de president te worden, omdat ik nu het vertrouwen bezit om voor veel mensen te spreken.”

Klik op de foto van Daphine om naar het filmpje te gaan.

Youtube film Daphine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s