The Matrix

De tijd vliegt voorbij.

De vrijdag is nog maar net begonnen en … hup … het weekend is alweer voorbij. Maar gelukkig zitten ook de weken zo propvol met schoolwerk, kinderen, voetbaltrainingen, kinderen, zwemlessen, kinderen, challenges, kinderen, ruzies sussen, kinderen, eten koken, kinderen, afwassen, kinderen, opruimen en kinderen dat het, voor je ’t in de gaten hebt, weer vrijdag is. En als je niet oppast, zie je er binnen de kortste keren net zo oud uit als je ouders … sorry papa en mama 😉

Dus zocht ik een manier om de tijd langzamer te laten gaan.

Einstein heeft grijze haren gekregen van deze materie en kwam uiteindelijk met ingewikkelde verhandelingen over massa, traagheid en dimensies waar geen sterveling iets van snapt. In The Matrix kiest Neo voor de rode pil en kan daardoor op spectaculaire wijze kogels ontwijken en met de tijd ‘spelen’. Maar toch … het kan simpeler.

Zonder mezelf nu boven de wetenschapper en Keanu Reeves te plaatsen, kan ik jullie met gepaste trots melden dat ik een manier heb gevonden om de tijd langzamer te laten gaan.

Ga planken! (lees: plenken)

Hoe werkt het? Nou eigenlijk heel simpel. Je steunt op je ellebogen en op je tenen en daartussen houd je je lijf zo strak als … je raadt het al … een plank. Voor iedereen die vaak op zijn tenen loopt en/of met zijn ellebogen werkt, moet dit een koud kunstje zijn.

In dertig dagen bouw je dit op van twintig seconden naar … vijf minuten. Maar nu komt het leuke … vanaf de eerste ‘plankdag’ tot de laatste beleef je elke seconde minstens drie keer! Het maakt niet uit hoe langzaam je, met je ogen dicht, in je hoofd telt. Als je daarna op het klokje kijkt, zul je zien dat er minder tijd verstreken is dan je hoopte.

In de afgelopen dertig dagen had ik die ‘timegaps’ tijdens het planken natuurlijk makkelijk kunnen gebruiken om twintig Schwarzenegger films te kijken, een Right To Play das te breien, een kinderboek te schrijven, of in 52 talen Right To Play leren zeggen. Maar niets daarvan.

Ik heb de timegaps gebruikt om erachter te komen, dat als je de tijd op die manier langzamer laat gaan … je er uiteindelijk NOG ouder uit ziet, dan je in werkelijkheid bent. Ingewikkeld? Ja, je zou er grijze haren van krijgen!

Als je zelf wilt ervaren hoe vijf lange minuten eruit zien? Kijk dan maar eens naar het onderstaande filmpje. Tevens het bewijs, dat het me echt gelukt is.

Thirty day plank challenge … CHECK!

groet, Wilco

 

 

8 gedachten over “The Matrix

 1. Omdat ik de tijd ook wel eens wat langzamer wil laten gaan, dacht ik, “kom op” gewoon proberen. Stevig kussen onder mijn ellebogen, stevig kussen onder mijn buik, zodat mijn tenen net de grond raken, glaasje water en een goed boek, planken maar. Half boek uitgelezen, bijna in slaap gevallen, fluitje van een cent. Als ik jouw filmpje zie met die krampachtige blik, krijg ik het gevoel, dat ik ergens iets verkeerd doe. Welnee, ik ben gewoon ouder en wijzer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sorry afstammeling!
  “TU QUOQUE WILCO”!
  De getaande schoonheid van jou bejaarde stamoudste . Is een gevolg van , de midlife crisis momenten van zijn nazaat…!
  Gij echter zult er over een aantal jaren beter uitzien..!💋💋💋

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s