De kluts kwijt?

Voor mij maakt het niet uit waar ik op de wereld zit. Als ik vakantie heb, ben ik direct het besef van welke dag het is kwijt. Zeker als het ook nog lekker weer is. Ik breng dan mijn tijd in de buitenlucht door en houd mezelf nauwelijks op de hoogte van het nieuws om me heen. Daar knapt de wereld een stuk van op moet ik zeggen. Een weekje geen journaal en het lijkt alsof alles er een stuk mooier uitziet. Misschien moet het nieuws ook maar eens een paar weken met vakantie.

2015-07-23 19.11.39

Om niet helemaal de draad kwijt te raken, is er in het begin van de vakantie gelukkig altijd nog mijn levensader … de Tour de France! Daardoor weet ik bijvoorbeeld wanneer het twee uur is, dan begint namelijk radio Tour de France. Op de eerste twee dinsdagen heb ik alle aandacht voor mijn familie … dan is er vaak een rustdag 😉 . En in de weekends worden de etappes integraal uitgezonden. En dit jaar zit het helemaal mee, want moeder natuur zorgde voor de beste smoes om de hele dag voor de tv te hangen: Code Rood (wit-blauw) … als in harde storm, veel regen, dus niet naar buiten, maar de etappe naar Alpe d’Huez kijken!

Tijdens die etappe beleef ik mijn Alpe d’Huzes avontuur toch een beetje opnieuw. De omgeving, het spektakel en de muziek in de bochten, de hitte. Natuurlijk hoop ook ik dat er nog spektakel komt in deze op één na laatste etappe. Dat het hele klassement op de kop gaat, dat er een Nederlander minuten voor ligt op de rest, dat Froome door het spreekwoordelijke ijs zakt … maar niets van dit alles. Nou ja, niets … hoor ik dat nu goed? Wie wint de etappe? Pino? Die blauwe vogel uit Sesamstraat? Oh ik zie het al, de laatste t spreek je niet uit … het is de wielrenner Pinot (niet het anijsdrankje dus) die Frankrijk een feestje bezorgt.

ad6 3pinot

Helaas geen Nederlands succes dus, of het moet de geweldige prestatie van Wout Poels zijn, die zijn kopman de tourzege bezorgt. Maar ach, hoe had ik anders deze regenachtige zaterdag doorgekomen. Wat? Is het al ZATERDAG? Is dat niet de dag dat ik mijn weekverslag moet schrijven? Oh, die stomme vakantie ook …

groet Wilco

P.S. door het behalen van verschillende uitdagingen mag ik deze week 16,62 Euro overmaken aan Right To Play.

9 gedachten over “De kluts kwijt?

  1. Zou het alleen de vakantie zijn, of steekt die oudere dag de kop op;) LOL, tuurlijk niet. Gelukkig zijn er zekerheden in het leven, zoals de tour!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s