De zomer in z’n bol

‘Nog 15 nachtjes slapen en dan begint de zomer!’ Sibe danst rondjes en herhaalt de zin opnieuw en opnieuw. Om de één of andere reden kijkt hij hier net zo naar uit, als naar zijn verjaardag. Voor die laatste gebeurtenis moet hij echter nog 69 nachtjes slapen, dus eerst dit feestje maar vieren, denkt hij waarschijnlijk.

zomer

‘Maar dan wordt het ook wel tijd voor een zomerkapsel, want je haren zijn zo lang, dat je er bijna over struikelt. Op naar de kapper!’ Voor zijn oudere broer is deze opmerking een reden om zo snel mogelijk het huis uit te rennen. Jelle is aan het ‘pré puberen’ en vindt de ideeën van zijn ouders per definitie onzinnig en stom. Gelukkig voor hem kan hij op dit soort momenten naar het Foster Parents gezin van z’n grote vriend Nick vluchten.

Sibe is uitgelaten als we door de stad lopen. ‘Papa, mag ik op je schouders? Ahh, mag het? Omdat het bijna zomer is! Pliesss!?’ Op mijn schouders kijkt hij uit over de drukte van de binnenstad. Terwijl hij de reclameborden aantikt die vlak boven zijn hoofd hangen, zingt hij: ‘Het is bijna zomer, het is bijna zomer!’

Bij de kapsalon is Sibe snel aan de beurt. Zijn stoel wordt met een speciaal kussen verhoogd, zodat hij gemakkelijk geknipt kan worden. Dat is weer eens wat anders dan een wiebelkussen, denk ik nog. De kapsters zijn altijd verheugd als Sibe er is. Hij doet niet moeilijk, praat lekker mee en kan af en toe ook heerlijk gevat uit de hoek komen. Ook vandaag houdt hij de dames bezig. Terwijl de tondeuse over zijn bolletje gaat, vertelt hij dat hij een lekker kort zomerkapsel wil, want over vijftien nachtjes is het zomer! Echt hè!

kapper 1 kapper 2

Er wordt wat gesproken over koetjes en kalfjes en als hij bijna klaar is, krijgt hij een complimentje van de kapster. ‘Sibe, wat kun je toch goed stilzitten!’ Het blijft even stil. Dan antwoordt hij: ‘Op school anders niet hoor, daar moet ik een wiebelkussen!’ Er wordt gelachen om zoveel eerlijkheid en het enige wat ik kan denken is: Misschien is deze kapster wel geknipt, als juf op school!

kapper 3

groet, Wilco

8 gedachten over “De zomer in z’n bol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s