Game, Set and Match … Right To Play

Ik dacht dat het tennisseizoen in december allang voorbij was, maar ik moet dan ook bekennen, dat ik echt uit een ander tijdperk kom, dan de huidige Nederlandse tennistalenten. Ik ben zo’n beetje verwekt in de tijd dat Tom Okker, met z’n houten Dunlop racket inclusief strak gespannen kattendarmen zijn successen boekte op het heilige gras van Wimbledon. Zelf heb ik op 12 jarige leeftijd ook een blauwe maandag getennist en niet eens onverdienstelijk mag ik wel zeggen. Maar toen ik een klein beetje door leek te breken, las ik in een tijdschrift over een ruim twee jaar jonger ventje, die iedereen van de baan sloeg. Ik heb toen besloten om Richard Krajicek ruim baan te geven en ben op basketbal gegaan.

Dus toen men bij Right To Play deze week op het allerlaatste moment op zoek was naar een vrijwilliger, om een stand te bemannen bij een tennistoernooi in Bergschenhoek, zei ik direct “ja”. Ik verheugde me op de sfeer van een indoor ‘december toernooi’ en stelde me een leuk sportcentrum voor, waar de kerstboom al opgetuigd was en sfeervolle kerstmuziek werd gedraaid. Jullie begrijpen dat ik minder blij verrast was, toen ik (zoals gebruikelijk veel te vroeg) aankwam bij een outdoor tennisclub, met gravelbanen aan de rand van een weinig pittoreske industriegebied.

2014-12-07 07.54.05

Na een half uurtje chocola eten in de auto en turen op buienradar, kwam Sharon, mijn collega van de dag, keurig op tijd in het Right To Play busje aangereden. Na een kort voorstel rondje aan de organisatoren van LTC Triomf gingen we aan de slag om de stand en de spelletjes klaar te zetten. Right To Play was het goede doel van dit toernooi en wij zouden buiten spelletjes doen met de kinderen en informatie geven over Right To Play, daar waar nodig. Binnen werden ‘Right To Play broodjes’ verkocht en alles wat we zouden ophalen met de spelletjes en de broodjes werd gedoneerd aan ons goede doel.

Gelukkig stond er in het tochtgat waar we stonden maar een kleine windkracht zes, zodat we slechts 50 minuten nodig hadden om wat banners, een zeil met gaten en onze stand op te bouwen. De spelletjes die we zouden gaan doen waren: voetbal hooghouden, basketballen en een klein Right To Play balletje hooghouden met de zijkant van je tennisracket.

stand TriomfTriomf 1Right To Play bal

Om tien uur begon het toernooi en het was een drukte van jewelste … op de banen. Na de wedstrijden dook iedereen meteen de kantine in om daar aan de warme chocolademelk met slagroom, erwtensoep, broodjes knak (voor het goede doel) of gluhwein te gaan. En wie stonden er buiten … Juist twee enthousiaste vrijwilligers voor Right To Play. Gelukkig waaide er geregeld wat van onze tafels af, zodat we warm konden blijven door achter onze spullen aan te rennen.

Een aantal kinderen en ouders had compassie met ons en schreven zich in voor de spelletjes. De lachende en spelende jeugd zorgden ervoor dat de tijd sneller leek te gaan. Even leek het zelfs minder hard te gaan waaien, maar dat kwam, omdat Herman den Blijker op het terrein was verschenen. Die stond even op de juiste plek. Toen hij doorliep (helaas te snel voor een selfie), bleek de wind niet afgenomen. Maar “Elk nadeel, heb z’n voordeel!”, zei een groot tennisfan al eens. In ons geval was het de kou en regen die ervoor zorgden dat de Right To Play mutsen (die ook in ons assortiment zaten) gretig aftrek kenden en binnen waren de broodjes knak niet aan te slepen.

Triomf balletje hoogRight To Play muts Broodje Right To Play

Uiteindelijk waren er zes kinderen die als winnaar uit de bus kwamen en een Right To Play bidon wonnen. De felbegeerde wisselbeker werd helaas niet door de thuis vereniging gewonnen. Maar de hoofdprijs ging uiteindelijk naar … Right To Play, want met de opbrengst van de spelletjes, mutsen en broodjes knak kunnen minimaal zes kinderen ergens op deze wereld een jaar lang meesporten in het programma van Right To Play.

LTC Triomf, bedankt voor de gastvrijheid en we komen graag terug, zelfs als het per ongeluk beter weer is :).

Uitreiking 1 Uitreiking 2

groet, Wilco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s