Charity Challenge

2014-08-18 10.42.06

OVER MIJ 
Mijn naam is Wilco Kannekens en ben iemand die zijn hele leven al van uitdagingen, sport, reizen, het onbekende en “in het diepe springen” houdt. Na lange tijd als leerkracht in het onderwijs te hebben gewerkt en later ook als directeur, heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik wil kijken of het me lukt om de wereld echt een beetje mooier te maken. Ik heb mijn betaalde baan (voorlopig) opgezegd en werk nu als enthousiaste vrijwilliger voor Right To Play.

OVER RIGHT TO PLAY
Right To Play is een toonaangevende internationale organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Voor een heleboel kinderen wereldwijd is dit niet vanzelfsprekend en Right To Play gelooft dat sport en spel onmisbaar is in de ontwikkeling van kinderen. Door de kracht van sport en spel in te zetten in gebieden die door oorlog, armoede en ziekte zijn getroffen, leren kinderen belangrijke vaardigheden zoals samenwerken en fair play en wordt op spelenderwijs voorlichting gegeven over o.a. ziektes als HIV/Aids, malaria en tuberculose.

Right To Play zorgt voor een veilige plek voor kinderen om spelenderwijs te leren en geeft kinderen hoop op een betere toekomst. In de projecten wordt geen enkel kind uitgesloten en daarom werkt Right To Play onder andere met meisjes, kinderen met een handicap, kinderen met HIV/Aids, straatkinderen, voormalig kindsoldaten en vluchtelingen.

Right To Play Nederland houdt zich bezig met voorlichting en fondsenwerving voor de uitvoering van projecten van Right To Play in Afrika, Azië en het Midden Oosten.

OVER DE CHARITY CHALLENGE
Ik heb mezelf dit jaar 52 persoonlijke opdrachten gegeven. Sommige van die opdrachten zijn makkelijk te halen, andere zullen de mensen om me heen verblijden en de wereld een vrolijker aanzien geven. Maar verreweg de meeste leveren bloed, zweet en blaren op.
Als ik een opdracht positief afrond dan verplicht ik mezelf een bedrag te doneren aan Right To Play. Als ik er niet in slaag om een (deel) opdracht te vervullen, dan heb ik met mezelf afgesproken om een nog groter bedrag over te maken aan dit fantastische doel.

WAAROM? 
Op de allereerste plaats … ik geef het grif toe, kan ik mijn leven niet leiden, als ik niet uitgedaagd word door prikkelende doelen. Maar daarnaast ook, omdat ik me ongelooflijk verbonden voel met het werk van Right To Play en graag aandacht vraag voor dit goede doel. Ik hoop dat mensen Right To Play een steuntje in de rug willen geven door mij te sponsoren.

HOE, WAT EN WANNEER?
Ik start mijn Charity Challenge op zaterdag 1 november 2014. Dat is ook de dag dat ik mijn 52 doelen op deze pagina presenteer. Ik geef wekelijks een update van de challenges en als ik doelen heb afgerond (of juist niet), maak ik een bedrag over aan Right To Play. Als u mij wilt steunen in mijn actie, dan kunt u een donatie doen door hier te klikken.

WENS 
Naast het bereiken van de doelen en het bedrag dat ik ga overmaken, hoop ik dat veel mensen een kleine donatie over hebben voor Right To Play, zodat zij hun goede werk kunnen voortzetten en uitbreiden. Let op: voor 24 Euro kan een kind een jaar lang deelnemen aan het programma van Right To Play en daarmee de kansen op een betere toekomst enorm vergroten. Ik hoop op uw steun!

Alvast bedankt,

Wilco Kannekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s