Door’pezen’

Een dagje later dan gebruikelijk schrijf ik mijn weekverslag. Eigenlijk is er niet bijzonder veel gebeurd. Ik wilde na mijn Ventoux avontuur het lopen weer oppakken en dat kwam me zondag duur te staan. Mijn achillespees heb ik behoorlijk verrekt. Ik dacht de maandag erop dat er wel even uit te fietsen, maar het viel tegen. Zo erg zelfs, dat ik op dinsdag zelfs met de auto naar mijn werk ben gegaan. Dat is overigens wel meteen de laatste keer geweest. Niet omdat ik nu tijdelijk geen auto meer heb, omdat hij wordt door verkocht aan een lief oud omaatje, maar omdat met de auto naar Bleiswijk rijden echt niet leuk is.

A13

Door de drukte op de weg en vanwege allerlei onderhoudswerkzaamheden, doe je er met de auto op zijn minst net zo lang over als op de fiets, zelfs met een blessure! Dus ben ik de volgende dag maar weer (rustig) gaan peddelen. Mijn uitdaging om gemiddeld elke dag één keer de trap te nemen in plaats van de lift, heb ik vanwege dezelfde ongemakken deze week niet gehaald. Dus daarvoor incasseer ik mijn zelfopgelegde ‘boete’. Ondertussen kan ik nog steeds niet helemaal soepel lopen, maar het fietsen gaat al wel weer zonder pijn. Gisteren heb ik een heerlijk rondje Oostvoorne Putten gedaan … 95 kilometer ruim binnen de drie uur. Een goede prikkel voor de tocht die ik over acht dagen ga maken.

Oostvoorne Putten

In Bolsward (Friesland) start op tweede Pinksterdag namelijk de Elfstedentocht. Ik mag om 7.56 uur in de laatste startgroep (groep 23) starten. Volgens mensen die ik gesproken heb is het echt ‘fietsen in colonne’; dus nauwelijks de mogelijkheid om in te halen. Daar baal ik wel een beetje van, want dat zorgt er waarschijnlijk wel voor dat ik een complete dag doe over de 235 kilometer. Maar wie weet valt het mee en kan ik het toch in een uurtje of negen doen. We gaan het beleven! Het wordt in ieder geval een lange dag, want met de rit er naar toe en het naar huis rijden zal ik er toch een slordige 15 uur mee zoet zijn.

11 stedentocht

Ik ben overigens nu eindelijk over de vierduizend kilometer fietsen. Met nog 24 weken weken te gaan betekent dat iets meer dan 170 kilometer per week moet (mag) fietsen. Absoluut een haalbare kaart. Deze week hoef ik niet heel diep in de buidel te tasten; 6,90 Euro mag ik overmaken aan Right To Play. Maar zoals al veel vaker gezegd: ‘Alle beetjes helpen’.

groet, Wilco.

13 gedachten over “Door’pezen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s