Alles went …

Het is de hoogste tijd voor een nieuw soort blog waarin ik de onvergetelijke opmerkingen van (mijn) kinderen kwijt kan. Ik ga die heerlijke kinderlogica onder de categorie ‘kinderpraat’ publiceren. Op de voorpagina kun je de anekdotes terugvinden via het tabblad ‘specials’.

Langzamer groepje

Mijn auto rijdt op zijn laatste banden. Ik verwacht zelfs dat hij binnen niet al te lange tijd, z’n laatste zuchtje koolstofmonoxide uit zal blazen. De hoogste tijd dus, om -met de vakantietoeslag in het vooruitzicht- uit te kijken naar een nieuwe. Sibe heeft dat -als klein potje met veel te grote oren- opgevangen en begroet me vandaag bij thuiskomst enthousiast met de woorden: ‘Vanavond ga je een nieuwe auto kopen, hè papa?’

‘Sibe, bemoei je er ff niet mee!’, reageer kribbig. ‘Ik ga hooguit even op internet kijken naar een nieuwe auto, maar er wordt nog niks gekocht!’ Die kribbigheid is wel te verklaren hoor. Sinds de opgelopen achillespeesblessure van afgelopen weekend, stap ik namelijk structureel iedere ochtend met het verkeerde been uit bed. Dus verdwijn ik mopperend naar boven, om te douchen na mijn fietstochtje. En Sibe blijft met een pruillipje achter.

Na het douchen is mijn humeur nog niet veel veranderd. Er zijn zeker nog drie andere dingen waar ik me vreselijk (onterecht) over opwind. Sibe ziet het vol meelij aan en legt dan aan zijn moeder uit: ‘Ik ken iemand die ergens anders ging wonen. Die moest toen naar een ander huis en vond dat helemaal niet leuk. Papa is een beetje mopperig, omdat hij afscheid moet nemen van zijn auto. Maar na een tijdje gaat het wel over over hoor, als hij gewend is aan zijn nieuwe.’

Sibe

groet, Wilco

5 gedachten over “Alles went …

  1. Leuk voor later. Toen jij wat groter werd, kon je erg lachen om de wijsheden, die je zelf had verkondigd. Kijk maar in je “Boek van ikke” als je dat nog hebt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s