Sprakeloos … in zes woorden

Martin Luther King zei het al: “Duisternis kan geen duisternis verdrijven: alleen licht kan dat doen. Haat kan geen haat verdrijven, alleen liefde kan dat”. Met alle macht probeer ik het geweld dat ik vandaag op de televisie zag weg te duwen, maar de beelden van onmacht en de daaropvolgende meedogenloze wreedheid staan op mijn netvlies gebrand. De grootste valkuil ligt nu op de loer: kwaad met kwaad vergelden, haat op haat. Toch wil ik mijn geloof in de mensheid niet verliezen. Ik zet alles wat ik heb, in op onze kinderen, opdat zij zo’n groot hart houden, dat ze het onbekende in de ander als iets moois … en niet als iets bedreigends zien.

FRANCE-ATTACKS-MEDIA
“Paris s’éveille dans un cauchemar”
“Parijs wordt wakker in een nachtmerrie”

Een gedachte over “Sprakeloos … in zes woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s